VÖRÖS TAMÁS


Vörös Tamás1960-ban születtem Székesfehérváron. Sok szállal kapcsolódik a zene az életemhez. 1981 és 1985 között zeneművészeti konzervatóriumban végeztem jazz nagybőgő szakon. 1977 körül kezdtem basszusgitározni. Több produkcióban is közreműködtem folk és rockzenekarokkal, jazz és blues műfajokban, színházban és előfordult, hogy gyermekműsorokban is.  Jelenleg a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola igazgatója vagyok.

Két gyermekem van, mindkettőjüknek van zenei kötődése. Janka lányom énekel, Milán fiam pedig jazz-gitár szakon tanult a Kodolányi Egyetemen. Zsűrizni a ’80-as évek végén kezdtem, azóta sokszor voltam már zsűritag Ki Mit Tud-on, diáknapokon, tehetségkutatókon.  Fontos számomra az utánpótlás-nevelés és a tehetségek gondozása. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tanítványaim körébe tartozott például Mits Gergő, Oláh Zoltán és Belegrai Gabi (The Biebers) is.

Mits Gergővel közösen szervezzük és csináljuk az Alba Regia Jazz Fesztivált, együtt állítottuk össze a programot. A visszajelzések alapján nagy sikernek örvend. Nagyon örülök, hogy a 2013-as, a 2015-ös és a 2017-es Fehérvár Hangja után ismét zsűritag lehetek.


Vissza a hírekhez »

Author: Fehérvár Hangja

Share This Post On