Versenyzők

 • Bella Viktória
  19 • Kisláng

  A 19 éves, kislángi lány a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola diákja. Négy éve énekel, volt már több fellépése iskolai és kollégiumi rendezvényeken. A zene körül forog az élete, többféle hangszeren is játszik, legjobban talán a különleges ukulelén. A versenyre azért jött el, mert szüksége van értő kritikára szakemberektől, szeretne visszajelzést – pozitívat vagy kevésbé pozitívat –, hogy egyáltalán van-e értelme annak, amit csinál.

  Viki Tamáska Gabriella Bárhol című dalát hozta a válogatóra. Vörös Tamás a hangszínét dicsérte, és bár voltak hamis hangok az éneklésben, Viki kisugárzása feledtette azokat. „Imádtalak” – mondta Schlobocher Barbara, aki szerint kicsit mélyen kezdte a dalt, ezért kár volt, de a hajlítások, amikből épp annyi használt Viki, amennyit kellett, nagyon szépek voltak. „A tévés tehetségkutatókban most az egyik zsűritag biztosan azt mondaná: csiszolatlan gyémánt vagy, most én is ezt mondom. Nagyon jó, hogy ennyi idősen már van saját stílusod” – fogalmazott Jancsó Gábor.

  Amy Winehouse Back to Black című dalát hozta az elődöntőbe Viki, akiről minden zsűritag úgy fogalmazott: a válogatón más hangszínét hallották. „Furcsa volt, de nekem tetszett, még a hamiskásság ellenére is”” értékelt Vörös Tamás. Szakács Gergő dicsérte, hogy megpróbálta visszaadni a dal eredeti hangulatát, „kicsit talán mélyebb volt, mint kellett volna, a kitartott hangoknál volt hamisság is, de erős hangod van, ez jó” – mondta.

 • Béni Dorottya
  25 • Budapest

  A 25 éves Dorottya a Kodolányi János Egyetem előadó-művészet szakának végzős hallgatója. Leginkább az afro-amerikai zenéket kedveli, szereti a soult, az rnb-t, a rap-et. Az esélytelenek nyugalmával, kizárólag az élmény miatt indulok a versenyen – írta bemutatkozójában, ehhez képest a válogatóbeli szereplésére (a Cannonball Adderley Quintet Mercy, Mercy, Mercy című számát énekelte Dorottya) Jancsó Gábor úgy reagált: az egyik legérettebb előadót hallotta aznap. Schoblocher Barbarának Ella Fitzgerald jutott eszébe, miközben Dorottyát hallgatta, és Vörös Tamás is csak dicsérni tudta a lányt, kiemelve, egyáltalán nem könnyű ezt a számot elénekelni, nagyon jó, hogy ezt felvállalta.

  „A válogatón nagy kedvencem voltál, a hangszíned nagyon tetszett most is, de a tempóval gondom volt, vedd komolyan, amit a tanáraid tanácsolnak” – értékelte Jancsó Gábor Dorottya elődöntős produkcióját. Szakács Gergő is a lány hangszínét dicsérte, ebben Vörös Tamás is egyetértett, viszont úgy látta, kidolgozatlan volt a szám (Avici: Addicted to You), „az eleje sikerült, de aztán elvesztetted magad, pedig egy bigbanddal a hátad mögött úgy énekelhetnél, mint Ella Fitzgerald” – fogalmazott.

 • Bérces Molli
  20 • Székesfehérvár

  Szereti a zenét és mindent, ami a zenével összefügg. A 20 éves székesfehérvári lány kicsi kora óta foglalkozik zenével, de komolyabban csak öt éve kezdett el énekelni. Egyszer már jelentkezett a Fehérvár Hangjára, de akkor nem sikerült a döntőbe jutnia, most úgy érezte, készen áll az újabb próbára, ezért jelentkezett a versenyre.

  Molli Rihanna Love on the Brain című számát énekelte a válogatón. Vörös Tamás azt mondta, sokat fejlődött, amióta nem hallotta, jó úton jár, de „üvölteni nem kell” – tanácsolta. Jancsó Gábor szerint az önbizalmával nincs gond, ami nem is baj, sok minden van a lányban, de nehéz út vár rá. Schoblocher Barbara dicsérte a hangszínét, és az énektudást, de hozzá tette: sokan tudnak így énekelni, mint Molli, azt kell kitalálni, mitől lesz ő más, mint a többiek.

  Molli Bruno Mars When I Was Your Man című dalát mutatta meg a zsűrinek, Jancsó Gábor szerint jól, mert a saját stílusában adta elő a nem könnyű dalt. Schoblocher Barbara is ezt és a lány hangszínét dicsérte, viszont úgy vélte, hogy visszafogottabb volt, mint a válogatón, nem engedett ki magából mindent, nem tudtak átjönni az érzelmek a koncentrálás miatt. Szakács Gergő is ezt érezte, szerinte túl nehéz volt a dal, Molli túlvállalta magát ezzel, egy egyszerűbb számmal jobban meg tudta volna mutatni, hogy mire képes, néha mintha megijedt volna a saját hangjától, pedig jó a hang, Molli tehetséges énekes.

 • Cservenák Marianna
  18 • Topolya

  A legmesszebbről érkezett a válogatóra a vajdasági énekes, aki egy éve jár a Hang-Szín-Tér művészeti iskola ének szakára. A 18 éves lány szereti a rockot, a bluest, a funkyt. Sok jót hallott a versenyről, úgy gondolja, hasznos tapasztalatokat lehet itt szerezni, ezért jelentkezett. „Nyerni sem lenne rossz, de a részvétel a fontos” – írta bemutatkozójában Marianna, aki a válogatóra Bill Withers Ain’t No Sunshine című számát hozta. Nem egyszerű dal, a capella előadásban elég furán hangzik – mondta Jancsó Gábor. A mélyebb hangoknál kicsit bizonytalannak érezte, ami talán az izgalomnak, a rutintalanságnak tudható be, de alapvetően szerinte jól megoldotta a feladatot Marianna. Schlobocher Barbara arra biztatta a lányt, engedje ki a hangokat, nem foglalkozzon azzal, hogy biztosan jó tiszta lesz-e minden, az sem baj, ha kicsit bizonytalan – senkit nem fog érdekelni, ha átéli a dalt. Vörös Tamás azt mondta, szerinte Marianna világa „magasabban van”, de gratulált az előadáshoz.

  „Elementáris erő van benned, de én éreztem néha, hogy rekesztesz, ami nem feltétlenül természetes, de összességében jó volt, amit mutattál” – Szakács Gergő értékelte így Mariannt, aki Janis Joplin Piece of My Heart című számával érkezett az elődöntőre. Vörös tamás szerint néha „túlordította” a dalt Mariann, erre figyelni kell, ízléssel kell üvölteni, ezzel együtt jó volt, amit csinált, a közönségnek is tetszett.

 • Eszes Nina
  16 • Székesfehérvár

  Egy éve él Székesfehérváron, szereti a várost, úgy érzi, hogy magára talált itt, boldognak érzi magát – írta bemutatkozójában Nina, akinek kicsi kora óta a zene, a szereplés az élete, minden egyes pillanat, amit közönség előtt tölt, nagy örömöt szerez neki. Jelenleg a bodajki Hang-Szín-Tér művészeti iskola jazz-ének szakán tanul. A válogatón Jorja Smith On My Mind című dalával szerepelt. Nagyon izgult, ezt Jancsó Gábor is észrevette, jelezte is a lánynak: kár, hogy elvesztette a ritmust, de őt meggyőzte. „Ha arra kerül a sor, én küzdök érted, hogy továbbjuss” – biztatta Ninát. Vörös Tamás a mikrofon használatára adott tanácsot, Schoblocher Barbara pedig azt mondta, ez a dal nem feltétlenül való Nina hangszínéhez. Úgy érezte, nem a dalra figyelt az énekes, inkább arra, hogy mi lesz két sorral később, hogy sikerüljön kiénekelni – de nem ez a lényeg, hanem hogy átélje és átadja az érzéseket a hallgatóinak.

  Rihanna Stay című dalát énekelte az elődöntőben Nina, aki Jancsó Gábor szerint elegáns, jól kidolgozott számot hozott a színpadra. „Becsuktam a szemem, úgy hallgattalak, majdnem cd-minőségben énekeltél. Bár látszik, hogy a színpad kicsit zavarttá tette a produkciót, olyan érzelmi skálát mutattál ilyen fiatalon, hogy hihetetlen” – dicsérte a lányt Schoblocher Barbara. Szakács Gergő szerint is kiváló volt az előadás, kicsit lehetett volna színesíteni hajlításokkal, de ezt majd meghozza a rutin – mondta.

 • Gyánó Huba
  21 • Székesfehérvár

  Huba fiatal kora óta gitározik és énekel, kedvenc stílusa a blues, a bluegrass, a country. A napjai nagy része zenéből áll – írta magáról az értékesítési munkatársként dolgozó fiatalember, aki azért jelentkezett a tehetségkutatóra, mert kíváncsi, hogy a már megszerezett rutinnal mire lenne képes egy versenyen.

  Reggel felébredtem, és azt gondoltam: ezt a dalt kell előadnom – ezt válaszolta az énekes a kérdésre, miért nem az eredetileg jelzett dallal szerepel a válogatón. Johnny Cash jó választás volt: Vörös Tamás azt mondta, Amerikában érezte magát, miközben hallgatta a gitárkísérettel előadott dalt. Schlobocher Barbara szerint is nagyon jól visszaadta a hangulatot Huba, jól elkapta a stílust, de jó lenne hallani egy olyan dalt is, amelyben szép, nagy íveket kell énekelnie. Ebben Jancsó Gábor is egyetértett, ő is szívesen hallgatna egy karcosabb, éneklősebb dalt.

  „Elképzeltem, ahogy kivágsz három mamutfenyőt a kanadai erdőben, aztán leülsz egy rönkre, és elkezded nyomni ezt a dalt (Vince Gill: When I Call Your Name): nagyon jó voltál! Kivételes, hogy ilyen jól tudod magad kísérni gitáron, miközben énekelsz, ez ritkaság” – lelkesedett Szakács Gergő az elődöntőn, aki azt tanácsolta Hubának: írjon saját dalokat, kicsit poposabbakat, biztosan kasszasiker lesz az előadása. A másik három zsűritagnak is nagyon tetszett, nagyon jól át tudja adni Huba ezt a countrys életérzést.

 • Isaacs Thomas
  16 • Szomor

  A 16 éves fiú a Hang-Szín-Tér művészeti iskola diákja, gitár szakos, az alapfokú képzésben pedig éneket is tanul. A zene már régóta az élete fontos része, nagyon szereti csinálni. A versenyre a tapasztalatszerzés lehetősége hozta, és persze az, hogy megmutassa, mire képes. A válogatón Thomas énekesként és gitárosként is bemutatkozott, hiszen Daughtry Tennessee Line című dalában saját magát kísérte. Jancsó Gábornak utóbbi, a gitározás kevésbé tetszett, a produkció egészét viszont nagyon megdicsérte. „Te vagy a magyar Ed Sheeran, a legjobb dolog, ami az ebédszünet előtt történt velünk” –így foglalta össze véleményét Schoblocher Barbara, hozzátéve, hogy néha ugyan kicsit „elveszett” a dalban Thomas, de ez megbocsátható, mert annyira őszintén, mint ő, nagyon kevesen játszanak, és ez nagyon fontos a színpadon.

  „Zseniálisan énekelsz, csoda, amit 18 évesen csinálsz, kicsit több dinamika kellett volna bele, de nagyon tetszett, amit hallottam” – dicsérte Vörös Tamás Thomast az elődöntőn, aki a 3 Doors Down Let Me Go című dalát énekelte. Szakács Gergő szerint viszont „nem volt önazonos a dal”, a végére kicsit el is fáradt, de a fiú hangszíne és az, ahogyan a gitáron játszott, neki is tetszett. Jancsó Gábor azt mondta, neki most jobban tetszett, mint a válogatón, az különösen, ahogyan kísérte magát.

 • Jenei Márton
  19 • Székesfehérvár

  A fehérvári városi rendezvényekről, a tavalyi Fehérvár Táncosa versenyből is ismert 19 éves Marci a Székes­fe­hér­vári SzC I. István Szakgimnáziumának diákja, az 5. évfolyamon turisztika szakirányon tanul. Leginkább a színészi, előadói pálya vonzza, ezért próbál minél olyan több lehetőséget megragadni, amelyekkel színpadi tapasztalatot szerezhet, és szakmai vissza­jel­zé­se­ket is kaphat – ezért jelentkezett a versenyre is, de a barátai is bátorították, induljon el, hiszen ezzel is közelebb juthat a céljához.

  Marci a válogatón Gnarls Barkley Crazy című dalával állt a zsűri elé. Vörös Tamásnak kevésbé tetszett az előadás, túlságosan versszerűnek találta, nem érezte benne a ritmust. Schlobocher Barbara azt mondta, látszott, hogy Marci nagyon izgult, de fontos, hogy az énekes benne legyen a ritmusban, hiszen a színpadon ő irányít. Dicsérte a hangszínét, azt, hogy „nyitott” a hangja. Jancsó Gábor szerint Marci „jó forma a színpadon”, neki tetszett az előadás.

  Nehéz dalt, Bruno Mars Grenade című számát választotta Marci az elődöntőre, ezt hangsúlyozta Szakács Gergő is, akinek nem tetszett, ahogyan a fiú énekelte, „a te előadásodban nem azt adta ki a dalt, amiért született” – mondta neki. Schoblocher Barbara szerint is túl mély volt Marcinak dal, ő és Jancsó Gábor is azt mondta: a musical dalok állnának jól a hangjához, ez nem volt jó választás.

 • Kovács Aliz
  16 • Paks

  A 16 éves diáklány életében hét éve játszik jelentős szerepet a zene. Az alkotóelemek megismerését, elsajátítását csak most kezdte el igazán tanulni a Hang-Szín-Tér művészeti iskolában. Úgy gondolja, a zene örömöt szerez, a mindennapokat megszínesítő művészet. A saját érzelmeit, gondolatait szeretné a zenével megmutatni a hallgatóságnak – írta bemutatkozójában. A versenyen élményeket, tapasztalatokat szeretne szerezni, új embereket megismerni, és arra persze is kíváncsi, hogyan vélekednek róla profi zenészek.

  A válogatóra Szeder Reggeli dal című számát hozta Aliz. Vörös Tamás szerint nem volt jó választás, egy másikkal a „szemüket is kiénekelhette volna”, mondta a lánynak. Jancsó Gábornak sem tetszett a szám, az viszont igen, ahogyan Aliz előadta. Schoblocher Barbara is dicsérte a lányt: ő is, ahogyan a többiek között is sokan, nagyon technikásak, sok mindent tudnak. Aliz például sokat hajlítgatott, ami egyrészt jó, mert tudja használni a technikát, másrészt viszont elfedik az énekest: amikor „kibukkant” Aliz, akkor volt igazán élvezetes az előadás.

  Etta James All I Could do Was Cry című számát énekelte az elődöntőben Aliz, Vörös Tamás szerint jól, bár nem könnyű dalt választott, jól megoldotta. Szakács Gergőnek is tetszett, de azt mondta, inkább mai dalt szeretne hallani egy ilyen fiatal lánytól. Schoblocher Barbara szerint az ilyen dalokkal nagyon nehéz fenntartani a figyelmet, és Aliznak ez most sikerült, de ő is azt javasolta: énekeljen mai dalokat.

 • Kovács Szabolcs
  24 • Székesfehérvár

  Szabolcs informatikusként dolgozik, nem régen, három hónapja él Fehérváron. A munka miatt költözött ide Békés megyéből. A zene már gyerekkora óta része az életének, öt évig tanult hangképzést, számos kisebb fellépésen is túl van már. A pop műfaja, azon belül is a líraibb dalok állnak hozzá közel, de belekóstolt már a musical műfajába is. A válogatón Ronan Keating When You Say Nothing at All című dalával állt a zsűri elé.

  Vörös Tamás azt mondta, érezni, hogy járt tanárhoz, jók a vibrálások, jó a hangszín, megvan a ritmus, tudatosság van az előadásban, kíváncsi lenne, milyen, amikor egy zenekar szól Szabolcs mögött. Schoblocher Barbara szerint kicsit hamiskás volt, de szép, nagy hangtartománya van Szabolcsnak, az előadást kicsit modorosnak tartotta, nem volt benne a dalban az énekes. Szerinte jól állna Szabolcsnak a jazz műfaja.

  A közönséget is és a zsűrit is meggyőzte az elődöntőben Frank Sinatra New York, New York című számával Szabolcs, akiről Vörös Tamás úgy vélekedett: „nagyon dögös volt az előadás, jó az orgánumod, bár nyers még a hangszín, dolgozni kell rajta, de nagyon sok minden van benned, csináld ezt tovább!” Schoblocher Barbara is azt mondta, élvezte az előadást, kell egy bigband Szabolcs mögé és már mehet is turnézni.

 • Kuglics Evelin
  22 • Mór

  Óvodás kora óta érdekli a zene, azóta az élete része – vallja magáról a 22 éves móri lány, aki a 2017-es Fehérvár Hangja versenyben is elődöntős volt. Evelin járt zeneoviba, utána zenei általánosba, tanult zongorázni, aztán a Hang-Szín-Tér középiskolában kezdett komolyabban foglalkozni az ének­lés­sel, jelenleg pedig a Kodolányi János Egyetem jazz-ének szakának hallgatója. A tehetségkutatót jó lehetőségnek látja, hogy kipróbálja magát, kíváncsi, hogy verseny­hely­zet­ben milyen teljesítményre képes.

  Evelin daláról (Frank Stallone Take You Back című számát énekelte) Jancsó Gábor azt mondta: jó volt, de nem vágtam magam hanyatt tőle. „Élj jobban az előadásban, ez hiányzott nekem” – fogalmazott. Schlobocher Barbara a kiejtés fontosságára hívta fel a figyelmét, és arra, hogy a szavaknak érthetőnek kell lenniük, a hallgatónak értenie kell, miről szól a dal. Érezni, hogy Evelin hangja képzett, de a magasaknál kicsit elcsúszik. Vörös Tamás azt mondta, Evelin sokat fejlődött, tudatosabban énekel, mint korábban, látszik, hogy sokat dolgozik ezen. Egy dolgot tanácsolt: önmagát adja a dalokban, a csoda hiányzik – mondta, nem derül ki az előadásból, ki is vajon Evelin, ezért is fontos a számválasztás.

  „Pimasz vagy, nagyon tetszett, jól bánsz a hangoddal, ügyesen játszol vele, lekötött az előadás, egy Cindy Lauper-dalt szívesen meghallgatnék tőled, jó állna neked” – mondta Schoblocher Barbara Evelinnek, aki az elődöntőn Huey Lewis and the News The Power of Love című dalát énekelte. A stílust, a mozgást dicsérte Vörös Tamás, Szakács Gergő azt emelte ki, hogy Evelin érezte az alapot, látszott, hogy élvezi, amit csinál.

 • László Vivien
  16 • Székesfehérvár

  A Kodály Zoltán általános iskolába járt, mert már az oviban is az éneklés érdekelte a legjobban. Hatévesen egy boltban énekelt, akkor figyelt fel rá egy tanárnő, azóta egyre erősebb benne a zene szeretete.  Sokféle stílust kedvel, még nem találta meg azt, ami a legjobban illik hozzá. Két évig gitározott, mostanában zongorázik is. Kiegyensúlyozott, magabiztos, vidám embernek tartja magát Vivien, aki rendszeresen teniszezik is. A versenyre azért jelentkezett, mert szeretne olyanokkal találkozni, akiknek az életük a zene, szeretné átadni a közönségnek az érzést, amit éneklés közben él meg.

  A válogatón Frank Sinatra My Way című dalát adta elő. A produkció Jancsó Gábornak tetszett is, meg nem is. Az önbizalom megvan Vivienben, ez mindenképpen jó, mondta, de van még mit javítani a technikán. Schoblocher Barbara is úgy fogalmazott: nem érezte Vivient az előadásban. Sok lehetőség van a hangjában, de most a sajátját még nem hallotta, inkább csak a technikát, amit a lány jól megtanult. Vörös Tamás szerint kettősség van benne: operai és pophangot is hallott a zsűri. „A te hangod jobb, mint Sinatráé, az előadás viszont nem, a plusz hiányzik belőle, amivel a dalt Sinatra legendássá tette.”

  „Mély volt neked ez a dal, az érzések nem jönnek ki ebben a hangnemben, nem tudtál olyan finom lenni, mint amilyen lehettél volna” – mondta Szakács Gergő Vivienről, aki Sam Smith Writing’s on The Wall című számát énekelte az elődöntőben, de gratulált az előadáshoz. Schoblocher Barbara is hasonlóan fogalmazott: „Nem hallottam az igazi hangodat, szépek ezek a nagyívű dalok, de nem mutattad meg magad igazán most sem” – mondta. Érdemes folytatni az éneklést, járjon tanárhoz, tanácsolta a zsűri Viviennek.

 • Matern Vanda
  17 • Aba

  A 17 éves lány a Gorsium Művészeti Gimnázium és Művészeti Szak­gim­názium 11. évfolyamát végzi zenész tanszakon. Kicsi kora óta része az életének a zene, egy ideig a hastáncon át jutott hozzá közelebb. 2016-ban kezdett énekléssel foglalkozni hobbi szinten, két év múlva került a Gorsiumba, ott kezdett el komolyan tanulni. Az elmúlt hónapokban több fellépése volt, részt vett a Fejér Megyei Diáknapokon zenekarral és szólóban is, idén a gálaműsorba is meghívták. A jövőben mindenképpen zenével akar foglalkozni, ezért is jelentkezett a versenyre, hogy megmutassa, megmérettesse magát, szeretne fejlődni, tapasztalatokat szerezni.

  A válogatón Billie Eilish and Khalid Lovely című dalával szerepelt. Jancsó Gábor szerint látszik, hogy Vanda szeret énekelni, tud bánni a hangjával. Schoblocher Barbara azt mondta, a dal nem tűnik nehéznek, pedig az, és Vanda jól megoldotta. Vörös Tamásnak viszont kevésbé tetszett a produkció, tehetségesnek tartja a lányt, de „ez a szám egy fekete lyuk, nem látok bele sokat”, fogalmazott.

  Kodaline All I Want című dalát énekelte az elődöntőben Vanda, aki Jancsó Gábornak és Szakács Gergőnek is nagyon tetszett, utóbbi meg is kérdezte, van-e Youtube-csatornája, mert feliratkozna, és ezt javasolta a nézőknek is. Schoblocher Barbara is dicsérte a lányt: „Én kardoskodtam melletted az válogatón, és örülök, hogy itt vagy és nem okoztál csalódást. Különleges a hangszíned, amikor suttogósan énekelsz, de nagyon másként hangzik, amikor meg kiengeded, ezen kell dolgozni, de amúgy jó vagy.”

 • Molnár Júlia
  23 • Székesfehérvár

  A Szent István Király Múzeum kommunikációs munkatársa 23 éves. Szerencsésnek tartja magát a munkája miatt, hiszen a múzeumok világa és a művészet épp úgy a szenvedélye, mint a szereplés, a pezsgés és a kulturális életében való aktív közreműködés. Szeret emberekkel, fiatalokkal foglalkozni. A feltöltődésre a legjobb helynek az erdőt tartja, a természet kikapcsolja és gyönyörködteti is. Szeret mindent, ami szép, és szeret mindent, ami által megmutathatja magát: táncolni, öltözködni, beszélni, írni és persze énekelni.

  A Fehérvár Hangja lehetőséget teremt arra, hogy közönség előtt is énekelhessen, ami nagy álma – írta bemutatkozójában. Sosem tanult énekelni, de bárhol és bármikor szívesen énekel. Itt most lehetősége lesz képezni magát, a hangját, és megismerni magához hasonló fiatalokat.

  A válogatóra a Quimby Most múlik pontosan című számát hozta. Schoblocher Barbara szerint mivel sokan ismerik, nehéz ezt úgy elénekelni, hogy legyen benne valami plusz. Szerinte kicsit bizonytalan is volt a hangja, amin egy tanárral lehetne javítani. Vörös Tamásnak tetszett a produkció, illett Júliához a dal, más kérdés, hogy mi fog meg egy huszonévest ebben a dalban – talán a szomorúság. „Én most elhittem neked, hogy szomorú vagy” – mondta a zenész, és ő is azt javasolta: járjon tanárhoz.

  Az elődöntőben a Margaret Island A rab gólya című számával állt színpadra Júlia, de a zsűri szerint nem volt jó választás ez a dal. „Ez egy mai dal, egy régebbi szerintem jobban állt volna neked” – mondta Szakács Gergő, aki szerint nagyon levegősen énekel a lány. Vörös Tamás azt mondta, kásás a hangja ehhez a műfajhoz. Schoblocher Barbarának tetszett, hogy nem alapra, hanem gitárkísérettel énekelt, viszont nem nyitotta ki a száját, nem lehetett érteni a szöveget, a hangszíne a klasszikus énekhez áll közelebb, de technikailag nincsenek meg a biztos alapok.

 • Molnár-Schoffhauzer Alexandra
  28 • Székesfehérvár

  A 28 éves énekes 2012-ben színész II. bizonyítványt szerzett a Keleti István művészeti iskolában, Budapesten. Azóta volt eladó, irodai munkás, közben az Apor Vilmos Főiskolán óvodapedagógus diplomát is szerzett, dolgozott is ebben a szakmában. Jelenleg Hunor nevű kisfiával gyeden van. Szeret énekelni és szeretné, ha mások is hallhatnák és élveznék az előadását. Úgy gondolja, minden képességet okkal kapunk, ezzel dolgunk van a világon. Eddig még nem igazán használta ezt az adottságát, de most úgy érezte, megérett a feladatra, ezért jelentkezett a versenyre. Szeretne fejlődni és boldog lenne, ha énekesnő lehetne.

  Azt írtam fel magamnak, hogy musical, neked az nagyon jól állna – mondta Schoblocher Barbara Alexandrának, aki Csézy Bújj hozzám című számával állt a színpadra. Tanárhoz kellene járnia, érdemes lenne foglalkoznia a zenével, szépen beszél és énekel magyarul. Vörös Tamás azt mondta, néha orrhangja lesz éneklés közben, de alapvetően kellemes volt az előadás, a mosoly, a magabiztosság mind nagyon meggyőző – a musical irányt ő is nagyon jónak tartaná.

  A Nyomorultak című musical egyik slágerét énekelte Alexandra az elődöntőben, akinek a zsűri ajánlotta ezt a műfajt a válogatón. Jancsó Gábor hallott hamis hangokat, de voltak olyan részek is, amiket jól oldott meg az énekes. Scoblocher Barbara azt mondta, Alexandra varázslatos hangulatot tud teremteni a hangjával, nagyon szép a hangszíne, meséket kellene szinkronizálnia, abban nagyon sikeres lehetne, Vörös Tamás pedig azt tanácsolta, hogy járjon továbbra is tanárhoz, mert a musicalénekléshez nagyon fontos a jó technika, azt pedig meg lehet tanulni, érdemes ezzel foglalkoznia.

 • Morvai Anna
  15 • Székesfehérvár

  „Mások egy életen át járnak tanárhoz, hogy ilyen hangképzésük legyen, mint ami neked. Nagyon tehetséges vagy, főleg, hogy ösztönösen jön belőled” – Schoblocher Barbara egy kritikát mondott csak Annának: ne siessen, tartsa a tempót, de a hibával együtt is nagyon élvezte az előadást. (Anna Marvin Gaye and Tammi Terrell Ain’t No Mountain High Enough című dalát énekelte a válogatón.)  Vörös Tamásnak is tetszett a produkció, a hitelességet külön is kiemelte. Ha szólna mögötte egy zenekar, talán akkor lenne igazán tökéletes a hatás – mondta.

  Fehérváron született, Prágában, a Balaton mellett és itt nőtt fel – írta magáról a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium 10. osztályos diákja, aki kitűnő tanuló, sportol is, teszi a dolgát a suliban, de az élet délután kezdődik, amikor zenélhet. A veszprémi Gárdo­nyi Zoltán Ifjú­sági Kamara­zene­kar­ban első csellista. Szereti a klasszikus zenét, de a jazz, a blues, a soul az ő világa – írta magáról. Szeret énekelni, de ennél is jobban szeret dalokat és szövegeket írni. Jó visszajelzéseket kap, és bármi is történik, ezek már az élete részei maradnak.

  „Kicsit modoros voltál, erre vigyázz, de nagyon tehetséges vagy” – összegzett Vörös Tamás Anna elődöntős produkcióját hallva. Szakács Gergő szerint ahhoz képest, hogy milyen szemtelenül fiatal, nagyon jól érezte a ritmust, voltak érzelmek is, bár Jancsó Gábor szerint lehetett volna több is: „Jó a hangod, tudsz is bánni vele, jól nézel ki, de meg kell halni a színpadon, ha arról szól a dal, ezt be kell vállalni” – tanácsolta Annának, aki Amy Winehouse Back to Black című számát énekelte.

 • Nagy Gréta
  17 • Gárdony

  A Hang-Szín-Tér művészeti iskola jazz-ének szakos, végzős diákja nem először vesz részt a versenyben: két évvel ezelőtt egészen a döntőig jutott, már a válogatón is nagyon meg­di­csér­te a zsűri. Most újra jelentkezett, hogy megmutassa, mennyit fejlődött, hogy újabb visszajelzést kapjon a szakemberektől. Bízik benne, hogy újabb ismeretségeket is köthet majd, a verseny során olyan emberekkel találkozhat, akiknek szintén olyan fontos a zene, mint neki.

  Gréta Lauryn Hill A Change Is Gonna Come című dalát énekelte – Jancsó Gábor azt mondta, volt íve a dalnak, de nem volt egyenletes. Meghallgatta volna zenével is szívesen, mert ez is egy olyan dalt volt, mint a válogatón sok másik is, amelyeket nem lehet lekottázni, nehéz zene nélkül énekelni – és igazán értékelni is. Schoblocher Barbara szerint nem engedte ki magából az energiát, ezt hiányolta az előadásból. Vörös Tamás is azt mondta, talán túlénekelte most ezt a dalt Gréta, nagyon akarta, hogy jó legyen – az is volt, de lehetett volna még jobb is.

  „Jobb voltál, mint a válogatón, látszik, hogy sokat dolgoztál a dalon” – mondta Vörös Tamás Grétának, aki Lalah Hathaway Song for You című számát énekelte az elődöntőn. Szakács Gergő szerint a végére kicsit elfáradt a dal, „de ezzel együtt zseni vagy” – dicsérte a lányt, akit Schoblocher Barbara is „elképesztően tehetségesnek” tartott, látszik, hogy sokat dolgozik a hangján, most voltak dinamikai különbségek, és ettől kicsit ellaposodott, de az érzelmek így is átjöttek.

 • Papp Rebeka
  18 • Székesfehérvár

  Papp Rebekát is ismerősként üdvö­zöl­te a zsűri, a Gorsium művé­szeti iskola 18 éves, ének szakos végzőse szintén döntős volt a két évvel ezelőtti tehetségkutatóban, nagy sikert aratott a Vörösmarty Színházban is. Négy éve tanul zenét, szabadidejében zongorázik, gitározik, ukulelézik, illetve dalokat ír. Ebben az évben jelent meg az első zenei klippje Hole címmel, amely a Youtube-on látható, hallható. A versenyre azért jelentkezett ismét, mert az előzőn is fergeteges volt a hangulat, jó volt a szervezés, a döntő különösen nagy élmény volt számára. A Fehérvári Programszervező Kft. utána sem engedte el a döntősök kezét, sok fellépési lehetőséget biztosítottak számukra.

  Rebeka a Wake up című saját dallal érkezett, Jancsó Gábor ennek különösen örült: neki délután ez volt a „best” – mondta. Schoblocher Barbara is dicsérte a produkciót, igazán a saját dalban tudja elmondani az énekes, amit szeretne a közönséggel közölni. Kár, hogy Rebeka ülve énekelt, állva biztosan jobban szóltak volna a hangok, de egyébként nagyon tetszett neki a produkció.

  A Queen Love of My Life című számát választotta az elődöntőre Rebeka, akit zsűri minden tagja csak dicsérni tudott. „Kitűnő volt, mind az előadásmód, mind a technika, megfogtad a közönséget is, átadtad azt, amiről a zene szól” – lelkesedett Vörös Tamás. Szakács Gergő is úgy látta: ez volt a legérettebb produkció, végre valaki előadott a színpadon, nem csak énekelt, „király vagy” – mondta, ezt erősített Jancsó Gábor is, amikor úgy fogalmazott: „nagyon jó három perc volt ez!”

 • Polyák Jakab
  19 • Szeged

  A 19 éves szegedi fiú a bodajki művészeti iskolában tanul. Érdekli az előadóművészet, a közszereplést felelősséggel járó pozíciónak tartja, amelyben kiállhat a számára fontos értékek mellett, még akkor is, ha az éppen az elterjedt nézeteknek mond ellent. Négy és fél éve tanul énekelni, nagyjából ennyi ideje zongorázik is, sok saját dalt és feldolgozást készített, de addig még nem jutott el, hogy fel is vegye őket. A kérdésre, hogy miért jelentkezett a versenyre, azt írta: évek óta gyakorol egyedül a szobájában, most elérkezettnek látta az időt, hogy megtanulja kezelni a szerepléssel járó stresszt és hogy gátlások nélkül tudja magát kifejezni. A célja, hogy magát adja a versenyen, és azt énekelhesse, amit szeret.

  „Ha egyidősek lennénk, én veled szeretnék zenekarozni” – lelkesedett Jancsó Gábor Jakab produkciója, Andreya Triana That’s Alright With Me című dalának előadása után. Schoblocher Barbara is „nagyon jó figurának” tartotta a fiút, amolyan „balfék csodabogárnak”, aki után bomlanak a csajok. Miközben Jakab énekelt, arra gondolt, hogy biztosan elmenne a koncertjére is – mondta. Vörös Tamás szerint a fiú egyedül sokkal tisztábban énekel, mint a zenekarban. „Kicsit féltem, mit mutatsz majd, de jó volt, gratulálok” – mondta.

  Jakab a Joss Stone Right to Be Wrong című dalát énekelte az elődöntőn. A zsűri minden tagja egyetértett abban, hogy a fiú tehetséges, van benne valami, amitől nagyon érdekes is, de ez a dal most nem jött be. „Nem úgy vagy bekötve, mint mások, ez éreztem, ez jó dolog tud lenni. Szívesen meghallgatnék tőled saját számot, abban kijönne, hogy milyen is vagy te igazából” – foglalta össze Szakács Gergő. „Ez a dal nálam sem talált be, de nagy kedvencem maradsz, az én fejemben a múltkori, nagyon laza, nagyon jó produkció maradt meg” – mondta Jancsó Gábor.

 • Rimai Ádám
  22 • Bodajk

  „Tizenkét éves korom óta zenélek, nyolc évet dobosként húztam le húsz különféle bandában, amelyek zömében színpadon is játszottunk” – írta magáról a 22 éves énekes, aki három éve kezdett gitározni, zongorázni és énekelni, utóbbit tanároktól. A mostani zenekarában, amely novemberben lesz egyéves, gitáros-énekes-dalszerző is egyben, több mint 20 saját daluk van, de pénz és ismeretség nélkül egyelőre nem tudnak előre lépni. A versenyre azért is jelentkezett, hogy adjon egy esélyt magának és a bandának is.

  A válogatóra a The Who/Limp Bizkit Behind Blue Eyes című dalát hozta, amiről Schoblocher Barbara azt mondta, tisztán énekelte el, de a nem megfelelő hangképzés miatt orrhangja lesz, ami nem kell a stílushoz. Jancsó Gábor szerint „jó világot hoz” Ádám, tudja közvetíteni azt, amit szeretne. A gitárkíséret kicsit „billegett”, látszik, hogy alapból nem gitáros. Vörös Tamás úgy érezte, kicsit modoros volt az előadás, ezen csiszolni kell, és a mikrofon használatára is oda kell figyelnie.

  „Nem vagy bravúros énekes, de nagyon át tudod adni azt, amiről a dal szól, sokkal jobban tetszettél most, mint a válogatón” – Schoblocher Barbara értékelte így az elődöntőn Ádámot, aki a Creedence Clearwater Revival Proud Mary című dalát adta elő, a Tina Turnertől ismert változatban. Szakács Gergő szerint kicsit elsiette a dalt, Vörös Tamás pedig azt mondta, egy Doors szám jobban állt volna Ádámnak, szerinte ez a produkció nem is volt eléggé kidolgozva.

 • Sáska Maja
  17 • Nemesvámos

  A 17 éves lány a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnáziumba jár ének szakra. A nemesvámosi lány azt írta bemutatkozójában: szeretne végre kilépni a komfortzónájából. Két évvel ezelőtt is kacérkodott a versennyel, de aztán megijedt és nem jelentkezett. Idén rávette magát, eldöntötte, hogy megpróbálja. A válogatóra Bon Jovi This Ain’t a Love Song című dalával érkezett. Az előadásról Jancsó Gábor azt mondta, Maja szépen énekelt, bár az elején kicsit mélyen kezdte, de a dal végére nagyon jó lett az előadás. „Tizenhét évesen tök jó egyéniség vagy” – fogalmazott. Schoblocher Barbara is dicsérte a lányt, nem szereti Bon Jovit – vallotta be, de ebben az előadásban nagyon tetszett a dal. Vörös Tamás szerint Maja sokat fejlődött, erősödött a hangja, nem mozdult meg, mégis volt dinamika abban, amit a színpadon mutatott.

  „17 évesen talán te voltál eddig a legönazonosabb, tetszettek a hajlítások, a hangszínedhez is nagyon illett ez a szám, gratulálok” – mondta Szakács Gergő. Jancsó Gábor és Vörös Tamás szerint a válogatón jobb volt Maja, aki most egy Aerosmith-dalt, az Angelt hozta, de mindketten tehetségesnek látják a lányt. Schoblocher Barbara arra biztatta, érthető, hogy egy ilyen feszültséggel teli helyzetbe nehéz, de adjon ki magából minden energiát, és akkor még jobb lesz a színpadon.

   

 • Szudár Balázs
  25 • Székesfehérvár

  A székesfehérvári szobafestő 25 éves, szabadidejében dalszövegeket ír, és persze énekel. Szeretne a mostaninál többet foglalkozni a zenével, ebben a verseny is segíthet neki. Dánielfy Gergő Azt mondtad című számával állt a zsűri elé. Schoblocher Barbara szerint szép a hangszíne, de ebben a dalban nem igazán tudta megmutatni, hogy mi van benne, mire képes. Kíváncsi lennénk – mondta az énekesnő, hogy milyen lenne, ha kizökkentenék ebből a világból. Balázs érzelmes srácnak tűnik, szívesen meghallgatná egy érzelmes dalban is. Vörös Tamás úgy vélte, ez a dal nem volt jó választás, ha Balázs egyébként rappel és rockot hallgat, azt kellett volna hoznia a válogatóra.

  Saját dalt hozott az elődöntőre Balázs, és ez most nem volt jó döntés – értékelt a zsűri. „Bár a hangodat szeretem, de ez a szám nem elég jó, nem hallottunk benne olyan teljesítményt, amiből kiderülne, hogy is tudsz valójában énekelni” – mondta Schoblocher Barbara, és ezzel a többiek is egyetértettek.

 • Vértes Lili
  15 • Gárdony

  Szeret zenét hallgatni és énekelni, nemrég kezdett el gitározni, reméli, hogy néhány hónap múlva már kísérni is tudja majd magát. A 15 éves lány szeretne komolyabban foglalkozni a zenéléssel, amihez elengedhetetlen a jó hang. Azzal, hogy most jelentkezett erre a versenyre, kiderülhet, hogy vajon mennyire állná meg a helyét ebben a szakmában. Akárhogy is lesz, a zene nagyon sok mindent adott már neki, így, ha nem jutna tovább, akkor is megmarad neki hobbinak, ebben egészen biztos – írta Lili a bemutatkozóban. A válogatón Shawn Mendes Treat You Better című dalát énekelte. Schoblocher Barbara szerint nagyon őszinte volt a produkció, kicsit bizonytalan ugyan a hangja, de van ott még legbelül, ami – talán az izgalom miatta – nem tudott most kijönni.  Jancsó Gábor is kitartásra, tanulásra biztatta a lányt, Vörös Tamás pedig azt tanácsolta neki, ha legközelebb hasonló helyzetbe kerül, igényesebb dallal jelentkezzen – és persze járjon még énektanárhoz, érdemes lenne.

  „Nagyon fiatal vagy még ehhez a dalhoz (Avici: Addicted to You), át kell érezni azt, amiről énekelsz, hogy át tud adni a közönségnek. Technikailag is nehéz, ez most nem sikerült olyan jól” – mondta Schoblocher Barbara, és ezzel a zsűri többi tagja is egyetértett. „Nyers még a hang, képezni kell, ehhez tanár kell, de jól érzed a tempót, van benned lehetőség” – értékelte Vörös Tamás az elődöntős produkciót.

 • Vida Vivien
  17 • Székesfehérvár

  A Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium 17 éves, jazz-ének szakos diákja csak szűkszavúan mutatta be magát a jelentkezési lapon: Székesfehérváron él és szeretné magát megmutatni a tehetség­ku­ta­tó­ban – egyelőre ennyi derült ki róla. A válogatón Beyonce All I Could Do Was Cry című dalát énekelte – Schoblocher Barbara szerint szépen és jól. Tehetségesnek tartja a lányt, aki nagyon izgult, ez abból is látszott, hogy összevissza mozgott a színpadon. A tehetség, a szép énekhang mellett az is fontos, hogy előadóként mit tesz bele a produkcióba – emelte még ki az énekesnő. Jancsó Gábor kissé közelinek érezte a mikrofont, amiatt nem hallotta elég jól Vivien hangszínét, de egyébként élvezte az előadást, gratulált a lánynak.

  „Az előző fordulóban jó voltál, most meg nagyon izgultál” – Jancsó Gáborral a zsűri többi tagja is egyetértett Vivien elődöntős dalát (Dr. Dree: No Diggity) hallva. Nehéz alapra énekelni, ez biztos, ez most nem sikerült annyira, „más akusztikai adottságok vannak itt, kicsit eltévedtél, nem mindig voltál ott, ahol kellett volna, kicsit atonális volt az előadásod” – fogalmazott Schoblocher Barbara. Szakács Gergő szerint mély is volt a dal Viviennek, ettől lett monoton.

A versenyzők portréfotóit Kiss László készítette.