Versenyzők

 • Arany Timi
  18 • Veszprém

  A csinos, mosolygós tizennyolc éves, veszprémi lány a Gorsium Művészeti Szakgimnázium végzős diákja. Basszusgitározik, zongorázik, énekel, szeret táncolni. Amióta az eszét tudja, mindig is a szenvedélye volt a zene, minden műfajban megtalálja azokat a dalokat, amelyek közel állnak hozzá. A jövőjét zenei pályán képzeli el, de, mint mondja, még bármi lehet: elválik, mit hoz számára az élet. Timi már több tehetségkutatóban részt vett: az Ének Iskolája első évfolyamában Király Viktor tanítványaként a döntőig jutott, nevezett a Ki Mit Tube versenyre is. Két évvel ezelőtt ismerőse biztatására jelentkezett a Fehérvár Hangjára és bekerült a döntőbe: nagyon jó csapat jött össze, jó élményeket szerzett akkor, ezért gondolta, hogy idén ismét kipróbálja magát a versenyben. A válogatón Alicia Keys If I Ain’t Got You című számával lenyűgözte a zsűrit: Magán Olivér szerint nincs mese, zenei vonalon kell tovább mennie, hiszen nagyon tehetséges.

  Magabiztos hang, magabiztos kiállás, profi előadás: sokkal jobban énekelsz, mint két évvel ezelőtt – ezt Vörös Tamás mondta Timi elődöntős produkciójáról. A veszprémi lány Demi Lovato Stone Cold című dalával vette le a lábáról a zsűrit. Minden ott van a torkodban – ezzel a mondattal Fehér Adrienn foglalta össze véleményét. Pásztor Anna szerint Timi lehetne a magyar Norah Jones, és arra is felhívta a figyelmet, mennyire fontos, hogy egy énekes hangszeres tudással is bírjon, ez segíti az éneklésben is.

 • Badi Virág
  24 • Székesfehérvár

  A huszonnégy éves székesfehérvári óvónő egy családi bölcsődében gyerekekkel foglalkozik. A munkája során nekik is sokat énekel, de a zene ennél sokkal többet jelent számára: alapvetően meghatározza az életét. A családban édesanyja is nagy zenerajongó. Virág minden vágya, hogy egyszer ismert énekesnő legyen. A tehetségkutató versenyre azért jelentkezett, hogy a szakértő zsűri építő jellegű kritikájából tanulva továbbfejlődhessen és elérje a vágyott célját. Madonna Like a Prayer című dalának előadását Vörös Tamás profi produkcióként értékelte, de azt is tanácsolta, engedje el magát, „legyen bulizós csaj”.

 • Barkóczi Gyula
  21 • Dunaújváros

  Két évvel ezelőtt döntőbe került, és most is ez a minimum célja a huszonegy éves dunaújvárosi fiúnak, aki országos tehetségkutatóban is kipróbálta már magát. Gyula gyerekkora óta énekel, de komolyabban tizenöt évesen kezdett foglalkozni a zenével. Szeret a színpadon állni, szerepelni – vallja magáról. Szeretné bebizonyítani szakemberek előtt is, hogy ezen a pályán van a helye – ezért jelentkezett újra a Fehérvár Hangjára. A válogatón az Eurovíziós Dalfesztiválon szereplő Pápai Joci Origó című dalát énekelte nagy átéléssel, amit a zsűri nagyra értékelt: „érzelemmel teli, jó dinamikával előadott dal” – mondta róla Vörös Tamás.

  Természetesen, jól mozogsz és jól is nézel ki a színpadon – Pásztor Anna és Magán Olivér is így értékelte Gyula elődöntőben nyújtott produkcióját, megjegyezve, hogy azért a dalban voltak hamiskás hangok: járjon énektanárhoz, hiszen tehetséges, érdemes az énekléssel foglalkoznia, javasolták a fiúnak. Az énekes Shawn Mendes Treat You Better című dalát adta elő, ami – ahogyan a taps jelezte – a közönség körében nagy sikert aratott.

 • Dézsenyi Zsófi
  26 • Székesfehérvár

  A közigazgatásban dolgozó, huszonhat éves jogász a jóga mellett az éneklést jelölte meg hobbiként bemutatkozójában, de tudva, hány énekversenyen vett már részt, nem kevés sikerrel, talán több is ez, mint hobbi. A Fehérvár Hangjára – ahol már szintén nem először állt színpadra, két éve is részt vett a versenyben – azért jelentkezett, mert abban bízik, hogy a verseny által még több emberhez juthat el a mondanivalója. Külön öröm lenne számára, ha abban a városban kapna bemutatkozási lehetőséget, ahol felnevelkedett, ahol a gyerekkorát töltötte – írta magáról. Erre meg is lesz a lehetősége, hiszen John Newton Amazing Grace című dala tetszett a zsűrinek, mindhárman egyet értettek abban, hogy tisztán, jó intonációval, nagyon magabiztosan adta elő a számot – és természetesen az elődöntőben van a helye.

 • Ferenczy-Nagy Bogi
  17 • Székesfehérvár

  A 11. osztályos fehérvári gimnazistát sokan ismerik, a városi rendezvények gyakori fellépőjeként. Bogi, aki régóta foglalkozik zenével, de énektanárhoz sosem járt, két éve is részt vett a Fehérvár Hangján, akkor az elődöntőig jutott. A verseny során sok pozitív élménnyel gazdagodott, ez és barátai, ismerősei biztatása ösztönözte jelentkezésre idén is. „Szeretnék hozzám hasonló érdeklődésű emberekkel találkozni, szakmai vélemények alapján fejlődni ezen a területen is, csak úgy, mint más művészeti ágakban” – írta magáról. Szívesen vesz részt kulturális programokon, az éneklés mellett a versmondás, a színészet is fontos számára, mindezek mellett még a dalszerzést is gyakorolja. Hogy milyen jól, azt a válogatón bizonyította, hiszen saját dalával állt a zsűri elé. Sikerrel: mindhárman dicsérték, Fehér Adrienn pedig külön kiemelte azt a nagyon fontos képességét, ahogy kapcsolatot teremtett velük.

  A saját dal az elődöntőn megint sikert hozott Boginak, a 21 gramm lenyűgözte a zsűri minden tagját. „Szuper vagy, kreatív és tehetséges” – lelkesedett Fehér Adrienn. Pásztor Annára is nagy hatással volt a dal: „Végig küzdöttem, hogy el ne sírjam magam” – mondta. Jó lenne, ha játszanák a rádiók, hogy minél többen megismerjék, ebben segítséget is ajánlott Boginak. Vörös Tamás az egyedi hangszínt dicsérte, Magán Olivér pedig így foglalta össze véleményét: „Fizetnék azért, hogy halljalak!”

 • Gesztesi Alexandra
  20 • Szeged

  A Kodolányi János Főiskola jazz előadóművészet szakos, húszéves hallgatója a nagy hírű szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozata után választotta a fehérvári képzést. A színészi ambíciói alábbhagytak, a zene iránti elhivatottsága azonban azóta is töretlen. Alexandra maximalistának vallja magát, éppen ez az oka, hogy sokáig nem mert énekversenyekre jelentkezni. Úgy érezte, hogy nem áll még készen. Idővel aztán rájött, hogy a tökéletesség elérhetetlen, de fontos, hogy nyomot hagyjunk magunk után minden korszakból. A Fehérvár Hangját színvonalas versenynek tartja, azért jelentkezett, hogy része legyen ennek a közösségnek. A válogatón Christina Aguilera Something’s Got a Hold On Me című dalát énekelte, s bár kíséret nélkül nem volt könnyű dolga neki sem, Fehér Adrienn külön megdicsérte: „Szólt benned a dal – zenész vagy, gondolkodsz, ez nagyon jó!”

  Ki fog neki jó zenét írni? – ez jutott eszébe az elődöntőben Etta James Rather Go Blind című számát éneklő lányról Pásztor Annának, aki kiemelte, mennyire jó volt, hogy hangja mellett az arcával is játszott Szandra. Csupa zene vagy és nagyon tehetséges – ezt Vörös Tamás mondta az énekesről, kiemelve azt is, milyen jó érzékkel nyúlt a blues stílushoz.

 • Hász Eszter Blanka
  21 • Gárdony

  Budapesten érettségizett, aztán a Premier Művészeti Szakiskolában fejlesztette magát tovább a huszonegy éves gárdonyi lány, aki elkötelezte magát az éneklés mellett, hiszen jelenleg a Kodolányi János Főiskola jazz-ének szakának másodéves hallgatója. Eszter két éve második, tavaly pedig I. helyezést ért el a Premier zenei tehetségkutatón. Ezek a sikerek, no meg a közvetlen közelében élő diáktársak élménybeszámolói inspirálták arra, hogy egy olyan magas színvonalú versenyen is megmérettesse magát, mint amilyen a Fehérvár Hangja. „Úgy érzem, most lettem igazán érett erre a feladatra” – mondja magáról a fiatal énekes, aki azt is tudja, milyen sok megjelenési lehetőséget biztosít a tehetségkutató. Az első mindjárt az elődöntő lehet: Bill Withers Just the Two of Us című dalának előadásáról Magán Olivér csak annyit mondott: „Tetszett és kész.”

 • Kaifis Zoé
  19 • Iszkaszentgyörgy

  A rutinosnak mondható versenyzők mellett a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola 19 éves, érettségi előtt álló diákja most először vesz részt a Fehérvár Hangján. Mindezzel együtt persze rá is igaz, ami általában a többiekre: az iszkaszentgyörgyi lány egészen kicsi kora óta énekel – és ez, no meg természetesen az utóbbi években belefektetett munka, hallatszik is a hangján. Zoé tapasztalatszerzés céljából érkezett a versenyre, és azért, hogy hozzáértők értékeljék azt, amit eddig elért. A válogatón Christina Aguilera Something’s Got a Hold On Me című dalát énekelte, a zsűri szerint nagyon jól. „Összességében megvettél” – mondta Magán Olivér.

  Zoé Alicia Keys If I Ain’t Got You című dalával állt az elődöntő színpadára. A zsűri úgy vélte, nehéz dalt választott, de jól megoldotta a feladatot. Magán Olivér egyik kedvence ez a dal, amit nehéz elénekelni, szerinte a fiatal lány nagyon tehetséges, jó hangú, jó énekes már most is, de még hosszú út áll előtte, amelyen sok mindent meg fog tudni tanulni.

 • Kajdi Barbara
  22 • Isztimér

  „Számomra az éneklés olyan, mint a levegő: nélkülözhetetlen” – a huszonkét éves isztiméri lány egy mondatban mindent összefoglalt arról, amit a zene jelent számára. Azóta énekel, amióta megszületett – mondja Barbara, aki az általános iskola és az ottani énekkaros lét után a székesfehérvári Kodály Zoltán Gimnáziumban, azt követően pedig egy énekes mentorprogram keretében fejlesztette az énektudását. A versenyre azért jelentkezett, hogy kamatoztassa azt az időt és energiát, amit eddig az éneklésbe fektetett, hiszen a végső cél mi más is lehetne, minthogy ismert és elismert énekes legyen. Addig még hosszú út vezet, de a tehetségkutató jó indulás lehet – ebben bízik. A zsűri döntése pedig, amivel az elődöntőbe juttatta őt, alátámasztani látszik ezt. Az énektudás elismerése mellett Vörös Tamás azt is kiemelte, könnyedén énekelt – és ami szintén nagyon fontos: mosolyogva.

 • Kalinics Bianka
  22 • Dunaújváros

  Az egyik nagy visszajáró: harmadszor vesz már részt a versenyen a huszonkét éves dunaújvárosi lány, aki döntős is volt korábban. Nem véletlenül. Már egészen kicsi kora óta jelen van az életében a zene. A tanulmányait az ének-zenei általános iskolában kezdte, aztán a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola következett, jelenleg pedig a Kodolányi János Főiskola jazz-előadóművész szakán és a budapesti Kőbányai Zenei Stúdióban is tanul. Énekesi pályára vágyik, de emellett zenetanárként is szívesen dolgozna – vallja Bianka, aki úgy véli, sokat fejlődött az előző tehetségkutató óta, és ezt szeretné is bizonyítani a zsűrinek és magának is. A zsűrit Alex Clare Too Close című számával „vette meg2, mindhárman megdicsérték az előadást. „Úgy érzem, még ennél is több van benned” – tette hozzá Fehér Adrienn.

 • Király Dominika
  22 • Székesfehérvár

  Bár a verseny előtt megfázott, ez alig befolyásolta a huszonkét éves fehérvári lány válogatón nyújtott teljesítményét. Dominika hat éven keresztül csellózott, a magánének tanszakot tizenhárom évesen kezdte. Előbb Győrben tanult, de mert a tanára elköltözött, ezért átiratkozott a budapesti Bartók Béla Szakközépiskolába. Jövőre a Kodolányi János Főiskola jazz tanszakával próbálkozik, hiszen mindenképpen az énekléssel szeretne foglalkozni. Eddig még sosem indult énekversenyen, most az unokatestvérei biztatására jelentkezett, hogy kipróbálja magát, és hogy meghallgassa a szakemberek véleményét a hangjáról. A válogatón Demi Lovato Sorry, Not Sorry című dalát énekelte – sikerrel, hiszen Magán Olivér egyenesen azt mondta neki: ő volt a kedvence, feltétlenül foglalkozzon az énekléssel.

  Látszik, hogy szeretsz a színpadon lenni, azt is tudod, mit akarsz énekelni, de még nem tudod irányítani a hangodat – Magán Olivér értékelte így Dominika elődöntős előadását. Ariana Grande Into You című dala Pásztor Annának is tetszett: „A mi fajtánkra, a bolondokra is szükség van a színpadon. Izgalmas vagy, én a legjobban egy klubban tudnálak elképzelni egy agyament dj mellett”. A többiekkel együtt ő is javasolta, hogy a további fejlődéshez érdemes lenne énektanárhoz járni.

 • Kis Anikó
  23 • Székesfehérvár

  Értékesítőként dolgozik, de nem ezért tudta magát „eladni” a zsűrinek a huszonhárom éves fehérvári lány, hanem mert nagyon jól énekel. Általános iskolás kora óta vonzódik az ének-zenei pályához: sokat szerepelt akkor és azóta is, szereti a színpadot és mindent, ami a zenével és az énekléssel kapcsolatban van. Beszélni is szeret, nem az az izgulós fajta – jellemzi magát Anikó. Mindenféle stílusú zenét kedvel, szívesen jár koncertekre, egyszer szeretne egy saját zenekart is.  Egynek egyébként már most is tagja: egy autista fiatalokból álló formáció munkáját segíti. Azt tervezi, hogy ezzel később komolyabban is foglalkozik majd. A Cadaveres Még egyszer című dalát adta elő a válogatón: a zsűri a továbbjutással díjazta a kellemes, tiszta, szép hangot.

 • Kiss Anna
  19 • Bakonysárkány

  „Nem könnyű Amy Winehouse-t utánozni, neked pedig helyenként sikerült, és ez igen nagy dolog” – Vörös Tamás biztatta ezekkel a szavakkal a tizenkilenc éves móri gimnazista lányt, aki a You Know I’m Not Good című dallal valóban nagy fába vágta a fejszéjét. De jól teljesített, hiszen ő is ott lesz a novemberi elődöntőben, ahol már közönség előtt állva bizonyíthatja rátermettségét. Anna kisgyerekként is szívesen énekelt, azóta hobbija a zenélés. Nem tanul énekelni, de régóta szerette volna már megmutatni, mire képes. Most látta elérkezettnek az időt erre. Tapasztalatot is szerezhet és véleményt is kap a hangjával kapcsolatban egy szakértőkből álló zsűritől. Úgy véli, ez a verseny tökéletesen betölti ezt a szerepet.

 • Kuglics Evelin
  20 • Mór

  A húszéves móri lány öt évig tanult énekelni a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskolában, most kezdte a tanulmányaimat a Kodolányi János Főiskolán, ahol ugyancsak énekléssel foglalkozik. Nagy álma, hogy énekesnő lehessen – és ezért mindent meg is tesz. Mindig is szeretett énekelni, és a jövőben is ezzel szeretne foglalkozni, ezt már eldöntötte. A Fehérvár Hangját nagyon jó lehetőségnek látja arra, hogy kipróbálja magát a zsűri – később pedig a közönség előtt is. Evelin az elsők között állt színpadra, ezért az ítészek külön is díjazták, hogy tisztán énekelt, ami reggel azért nem is olyan könnyű. Harry Edison és Jon Hendricks Centerpiece című számát adta elő jó stílusban, látszott, hogy sokat dolgozott rajta – a továbbjutásnál ezt is értékelte a zsűri.

 • Lapu Lilla
  25 • Dunaújváros

  A dunaújvárosi pultos lány is a visszatérők táborát erősíti. Két éve járt először a tehetségkutatóban, a huszonnégyben akkor is benne volt, de a döntőbe nem jutott tovább. Lilla most megfogadta: hallgat a környezetében levő, őt ismerő emberekre a dalválasztást illetően, mert mindenképpen tovább szeretne lépni – a cél a döntő tizenkettes mezőnye! Pár éve egy zenész barátjával álltak össze, hogy saját stílusukban dolgozzanak fel és adjanak elő dalokat akusztikusan – ezzel maguknak és másoknak is örömöt szereznek. Hozier Take Me to Church című dalának előadása után Vörös Tamás feltette a kérdést: „Meddig vársz még a pubban? Magabiztos a hangod, tovább kéne lépni, ezt kellene csinálnod egy zenekarral, mert profi vagy!” Erről a közönség is megbizonyosodhat az elődöntőben.

 • Léki Bence
  26 • Sárszentágota

  Az Óbudai Egyetem huszonhat éves, mérnök-informatikus hallgatója, mellesleg egyéni vállalkozó grafikus, mindezek mellett még énekel is. Bence azt mondja, rá kellett jönnie, hogy a három dolog nem hogy nem zárja ki, de tulajdonképpen ki is egészíti egymást a zenét vezérlő, digitalizáló kesztyűk világában. Az éneklés mindig is az élete része volt, azonban a fellépések (egy országos tehetségkutató kivételével) sajnos eddig kimaradtak. Nem azért, mintha nem lettek volna lehetőségek, sokkal inkább a kudarctól való félelem tartotta vissza a jelentkezéstől. Most viszont úgy döntött, belevág a versenybe: nem azért, hogy „híres legyen”, hanem hogy szembenézzen a félelmeivel. Amiből egyébként semmi nem látszott a színpadon: lazán és elegánsan adta elő a Florence + The Machine Never Let Me Go című dalát. Nála bejött az a capella: Fehér Adrienn szerint ehhez képzett hanghoz, a fazonhoz, amit képvisel, kifejezetten jól illik ez a stílus.

 • Nagy Gréta
  15 • Gárdony

  „A rutin még hiányzik, de a hangod nagyon szép. Nem tudok rosszat mondani, elvarázsoltál” – Fehér Adriennt és Magán Olivért egészen levette a lábáról a tizenöt éves gárdonyi diáklány, aki idén kezdte a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium tizedik osztályát. Gréta jazz-ének szakra jár, és valóban nagyon tehetséges. Az iskolán kívül eddig még nem igazán mutatta meg magát, azzal, hogy jelentkezett, rálépett az iskolán kívüli megmérettetések első lépcsőfokára – fogalmazott bemutatkozásában. „Úgy érzem, itt az ideje kicsit kilépnem az iskola köreiből és eddig ismeretlen vizekre evezni, visszajelzést kapni arról, hogy hol tartok most, és hogy mások szerint milyenek a lehetőségeim a jövőre nézve”. A zsűri értékelését hallva mondhatjuk: fényesek. Gréta Adele All I Ask című számát adta elő a válogatón. A célja pedig mi is lehetne más, mint a Fehérvár Hangja cím elnyerése.

  Már a harmadik ütemnél beírtam neked a tíz pontot – ismerte el emígyen Gréta tehetségét Fehér Adrienn az elődöntőn. Magán Olivér szerint is kincs van a lány torkában, olyan hang, ami mellett az sem zavaró, hogy nem mozog. Pásztor Anna azt mondta: „Neked minden jól áll, bármit csinálhatsz. Ne menj sehova, ne tanulj senkitől, így vagy jó.” Gréta a The Crusaders Streetlife című dalát hozta az elődöntőre. Jó választás volt.

 • Nagy Lili
  21 • Hódmezővásárhely

  Speciális angol tagozatos gimnáziumba járt, a zeneiskolában énekelni, zongorázni és klarinétozni tanult a huszonegy éves lány, aki messziről, Hódmezővásárhelyről érkezett a versenyre. Lili érettségi után a Kodolányi János Főiskolára jelentkezett, most harmadéves. A jelentkezéssel eldőlt: komolyabban akar foglalkozni az énekléssel – és azóta nincs megállás, a zene a mindene. Nagyon jó lehetőségnek tartja a Fehérvár Hangja tehetségkutató versenyt arra, hogy az eddiginél jobban be tudjon kapcsolódni a fehérvári zenei életbe. Ez a verseny jó alkalom arra, hogy megismerje a székesfehérvári közönség. Ezen kívül vonzó volt a fődíj is: Párizs Lili egyik kedvenc városa, ahova szívesen elutazna a párjával. A válogatón a The Temptations Papa Was A Rolling Stone című számát énekelte. Fehér Adrienn a jó stílusérzéket, a hangot értékelte legjobban, de az is kiemelte: az egész személyiségéből az árad, hogy jól érzi magát a bőrében – és ez nagyon jó.

  „Kulturáltan énekelsz és gondolkodsz is éneklés közben. Annyi mindent szedtél magadra az évek alatt, hogy az csoda, közben pedig természetes, ösztönös a hangod, jó volt hallgatni – Fehér Adrienn dicsérte így Lilit, aki az elődöntőn Alicia Keys How Come You Don’t Call Me című dalával állt színpadra. Pásztor Anna szerint a „bájos és szexi” lány mosolya mindennél többet ér, ezt nem lehet csinálni, ez jön magától, a hangja pedig finom, puha és nőies.

 • Németh Patrícia
  17 • Balatonalmádi

  Két évvel ezelőtt még nagyon fiatalon, tizenöt évesen érkezett a tehetségkutató válogatójára a Balatonalmádiban lakó lány. Már akkor is felfigyeltek a hangjára, nagyot énekelt, döntőbe is jutott. Meghatározó élményeket szerzett a versenyen, hiszen az idén ismét úgy látta: itt helye. Patrícia nagyon szeret énekelni, ez az, amiben igazán jól érzi magát. Mi sem természetesebb, mint hogy zenét tanul, jelenleg a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium diákja, ott fejleszti a tudását hozzáértők segítségével. A válogatón Aretha Franklin Natural Woman című dalával lépett a zsűri elé, és jó hangi adottságainak köszönhetően sikerült is magával ragadnia mindhármukat. Bár az a capella előadás miatt nehéz volt tartani a tempót, Magán Olivér szerint ez elég jól sikerült: „Nekem ez nagyon bejött”.

  „Szexi vagy, nagyon jó a hangod, amit a mozgásod is alátámasztott. Igazi dízőz alkat vagy, el tudlak képzelni egy Rejtő-regény bárjában, ahova visszajárnak a matrózok, hogy téged hallgassanak” – mondta Pásztor Anna Patríciát értékelve, aki Christina Aguilera Mercy On Me című dalát hozta az elődöntőre. Fehér Adrienn azt hangsúlyozta, hogy jó érzéke van, ösztönös tehetség, jó hanggal, amit képezni kell. Vörös Tamásnak Patrícia hangszíne tetszett amellett, hogy tisztán énekelt.

 • Németh Petra
  17 • Nagyvenyim

  A tizenhét éves nagyvenyimi lány nagyon izgult, amikor felment a színpadra, ezt a zsűri is látta, de amikor elkezdett énekelni, mintha csak egy profi hallottunk volna. Ösztönös, nyers erő, fantasztikus dinamikai érzék, tiszta hang, a sztorit a színpadra varázsoló előadásmód – az ítészek mindhárman maximálisan elismerték a teljesítményt, amit a Széchenyi István Gimnázium tizenegyedikese produkált Enya May It Be című dalának előadásával. Petra kicsi kora óta énekel hobbi szinten, de öt éve komolyabban is foglalkozni kezdett az énekléssel, hiszen mindig is arról ábrándozott, hogy egyszer énekes színésznő legyen. Klasszikus ének tanárhoz jár, az ő segítségével képzi a hangját. A versenyre azért jelentkezett, hogy megmérettesse magát, úgy gondolja, a zsűritől kapott tanácsok segítik a további fejlődését.

 • Pánczél Judit
  17 • Pusztavám

  A tizenhét éves lány Pusztavámról érkezett. Kicsi volt még, amikor elkezdett énekelni, de a szereplések ideje csak az általános iskolában érkezett el. Énekkaros volt, szép hangja okán gyakran előfordult, hogy ő énekelte a szóló szólamot, és az iskolai énekversenyeken is több alkalommal szerepelt szép eredménnyel. Judit a móri Perczel Mór Szakképző Iskola diákja, ahol sajnos nincs énekoktatás, de ő mindenképpen szeretné fejleszteni a tudását. A versenyre is ezért jelentkezett, abban bízik, hogy a zsűritől kapott kritikákat felhasználva továbbfejlődhet. A válogatón a Szűcs Judit Mondd, mit tegyek, hogy érezd című dalát énekelte, ami ugyan a zsűri szerint nem illett a fiatal korához, viszont abban mindhárman egyet értettek, hogy nagyon kifejezően, tisztán, kulturáltan, szépen énekelt. „Tehetséges vagy” – összegzett Vörös Tamás.

   

 • Papp Rebeka
  16 • Székesfehérvár

  A tizenhat éves székesfehérvári lány, kihasználva a lehetőséget, akusztikus gitáron kísérte magát, saját dalát adta elő a válogatón. Rebeka a Gorsium Művészeti Szakgimnázium tanulója, jazzt, illetve könnyűzenét tanul. Szabadidejében – mi mást is tenne – énekel, dalokat ír, alkalmanként fellépéseken is részt vesz, de még nem rutinos színpadi előadó. Országos tehetségkutatóban is elindult az idén, az X-Faktorban a táborig jutott. Most a Fehérvár Hangján újrázik, hiszen két évvel ezelőtt is részt vett már a versenyen. Szeretné megmutatni a zsűrinek, hogy mennyit fejlődött azóta és bebizonyítani magának, hogy ott a helye a Fehérvár Hangja címre pályázók között. Az első lépés jól sikerült, hiszen a saját dal lenyűgözte a zsűrit a válogatón. Fehér Adrienn a hangja mellett a megjelenését is dicsérte: „Szép látvány vagy a színpadon, maradj is ott, legyen életút-terv a zenélés!”

  Az elődöntőben Louisa Johnson Tears című számát énekelte Rebeka: a dal nem könnyű, Pásztor Anna szerint „akrobatikus halálugrás”, amelyben nagy hangmagasságbeli különbségek vannak, amiket „ki kell gyúrni”, de nagyon tetszett Rebeka hangszíne, izgalmas hangja. Fehér Adrienn a magabiztosságot dicsérte, amivel a 16 éves lány a színpadra állt, Vörös Tamás pedig a sok érzelmet, amit az előadásban hallani lehetett.

 • Tarr Petra
  16 • Mezőfalva

  Zenével kisgyerek kora óta foglalkozik, nyolcéves kora óta énekel a most tizenhat esztendős mezőfalvi lány, aki a dunaújvárosi Rosti Pál gimnázium diákja. A válogatón Ariana Grande Greedy című dalának remek előadásával elvarázsolta a zsűrit. Egy éve gitározni is elkezdett, azt a tudását most nem mutatta be, de az énekhangja nagyon is „bejött” a szigorú ítészeknek. Petra eddig nem vett részt hasonló versenyeken, most azért jelentkezett, hogy kipróbálja magát, ha lehet, közönség előtt is. Fehér Adrienn szerint a tehetséges lány, aki korábban népi éneket tanult, de most nem jár énektanárhoz, tele van muzsikával, a hangjában erő van: jó alap, érdemes lenne komolyabban foglalkozni az énekléssel – javasolta a színésznő-énekesnő.

  Az elődöntőn csiszolatlan gyémántként jellemezte Fehér Adrienn Petrát: „Vannak ugyan hibák, de a tisztaság sugárzik a hangodból.” Magán Olivérnek is nagyon tetszett az előadás (Rachel Platten Fight Song című dala), arra kérte a szülőket, támogassák a lányukat továbbra is, mert érdemes. Pásztor Anna azt emelte ki, hogy érzékeny, finom hanggal bír Petra, de az előadóművészet nem csak hang, szorgalom és érzelem is kell hozzá, ezért kell képeznie magát, és eldönteni: mit akar kezdeni a tehetségével.

 • Vuleković Szonja
  21 • Székesfehérvár

  Két éve a Vajdaságból érkezett a Fehérvár Hangja győztese és idén is van egy ígéretes fiatal tehetség, aki a távoli Szabadkáról érkezett a versenyre. A huszonegy éves lányt ötévesen ejtette rabul a zene és azóta is végigkíséri az életét – írta magáról Szonja, aki jelenleg a Kodolányi János Főiskola utolsó éves jazz-ének szakos hallgatója, az ideje nagy részét ezért Székesfehérváron tölti. A versenyre azért jelentkezett, mert úgy érezte, hogy mostanra elérkezett az énektudása egy olyan szintre, amit már érdemes, sőt, kifejezetten hasznos is megmutatni másoknak. A Fehérvár Hangja lehetőséget ad a színpadi fellépésre, a közönség előtt való megjelenésre, arra, hogy jobban megismerjék őt. Nem kevésbé fontos számára, hogy a hozzáértő zsűri kritikáját hallva továbbfejleszthesse tudását, technikáját. Jay Hawkins I Put A Spell On You című dalának előadását a kis hibák ellenére is nagyra értékelték a döntnökök a válogatón. Magán Olivér szerint: „Odavágtál, nekem nagyon tetszett, amit csinálsz.”

  Szonja Dusty Springfield Son Of A Preacher Man című dalával érkezett az elődöntőbe. Vörös Tamásnak tetszett az előadás, a jobb szövegmondásra figyelmeztette az énekest, akiről Pásztor Anna azt mondta, olyan, mint egy fekete párduc, nagyon jól néz ki a színpadon. Azzal, amit tud, már most elmehetne fellépni, de mindig lehet tovább fejlődni. Magán Olivér a színpadi mozgást dicsérte, a dal és Szonja hangszíne is megfogta.

   

A versenyzők portréfotóit Kiss László készítette.