Zsűri

A Fehérvár Hangja verseny zsűrije:

 • JANCSÓ GÁBOR
  GITÁROS, BASSZUSGITÁROS

  Gitáros, basszusgitáros a Blahalouisiana alapító tagja, szövegírója és zeneszerzője. Székesfehérváron született, és itt, a Kodolányi János Főiskolán végezte el a jazz-tanszakot. Tizenkét éves korában kezdett gitározni, szülei is zenekedvelők, Elvis Presley iránti rajongása nekik köszönhető. Még általános iskolásként találták ki és aztán alapították meg barátaival a Jacked zenekart, amellyel szép sikereket értek el, 2008-ban lemezük is megjelent (Stop the Show), ám 2010 decemberében a zenekar megszűnt. Az öttagú bandából négyen együtt maradtak, és bár fiú énekest kerestek, Jancsó Gábort 2011-ben Schoblocher Barbarával hozta össze a sors, akivel azóta is együtt zenélnek a Blahalouisiana zenekarban. Idén a Junior Artisjus-díjat, 2016-ban a Magyar Fesztiválok Felfedezettje díjat kapták meg, a Túl távol, elég közel című daluk három hétig volt első az MR2 toplistáján. Barbi és Jancsó néven duóban is fellépnek, Fehérváron a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben több adventi koncertet is adtak. Jancsó újabban részese a kortárs irodalomnak is: a Klasszik Lasszóban Kemény Zsófi, Vitáris Iván, Schoblocher Barbara, Pénzes Máté, Sárkány Bertalan és Czinki Ferenc társaságában szerez élményteli perceket a zenére és szövegre egyaránt fogékony közönség körében.

 • SCHOBLOCHER BARBARA
  ÉNEKESNŐ

  A Blahalouisiana zenekar „frontnője” egészen kicsi kora énekel, hamarabb dudorászott dallamokat, mint ahogyan megtanult beszélni – mondta magáról több interjúban is. Baján nőtt fel, ahol tizenkét éves korától járt énektanárhoz, azóta nem volt kérdés számára, hogy ezen a pályán van a helye. Szoprán hangja miatt szerepelt musicalekben, tagja volt tánckaroknak, versenyekre és énekstúdiós meghallgatásokra járt. Indult a 2011-es Fehérvár Hangján is: itt, és a Sztárpalánta országos tehetségkutató versenyen ismerkedett meg Pély Barnával, ő javasolta, hogy jelentkezzen a Kodolányi főiskola jazz tanszakára – ez meghatározta az életét, hiszen ott találkozott először Jancsó Gáborral, akivel azóta is együtt zenélnek. A fehérvári író, Czinki Ferenc invitálására közelebbi kapcsolatba került a kortárs irodalommal, közös estjeiken Jancsó zenél, Barbi énekel a felolvasások között. Az egyik legstílusosabb magyar énekesnő, akit nemcsak a hangja, de megjelenése miatt is fel lehet ismerni. Szereti az egyedi ruhákat, amelyet gyakran válogat vintage-boltokból, kedvence a kalap, amit sokszor visel a színpadon is.

 • SZAKÁCS GERGŐ
  Énekes, dalszerző

  2005A Follow the Flow frontembere, Szakács Gergő már hétéves kora óta zenél. Furulyázott, később gitározott, 17 éves kora óta ír dalszövegeket és zenét. Országosan a 2010-es X-Faktorban ismerték meg a nevét, ezután a saját dalok mellett egyre többször írt másoknak is, három dalát Takács Nikolas vitte sikerre. 2013-ban saját YouTube csatornát indított, amelyen ismert dalok feldolgozásait adta elő – nagy sikerrel. 2014-ben próbálkozott a Rising Starban, 2015-ben pedig A Dal című műsorban az Ősz utca című dallal – amelyben zeneszerzőként is részt vett – bekerült a 30 legjobb közé. Dolgozott a Wellhellóval, Fluorral és Diazzal, szövegírója volt Pápai Joci Özönvíz című dalának.

  2018-ban csatlakozott a Follow the Flow zenekarhoz. Az első közös dal, amelynek szerzője volt a zenekar egyik legnépszerűbb slágere, a Nem tudja senki című szám volt, amely 2018 áprilisában jelent meg, és a YouTube-on 40 milliós nézettséget ért el. Ugyanebben az évben nyáron szólóban is jelentkezett, Idő című számára sokan felfigyeltek, szólóban akusztikus koncerteket is ad. A 2018-as év zenei elismeréseket hozott a zenekarnak és ezzel Gergőnek is: a Petőfi Zenei Díjátadón az Év Felfedezettjei lettek, az MTV EMA-n a Legjobb magyar előadó díjat nyerték meg.

 • VÖRÖS TAMÁS
  JAZZ ELŐADÓMŰVÉSZ

  1960-ban születtem Székesfehérváron. Sok szállal kapcsolódik a zene az életemhez. 1981 és 1985 között zeneművészeti konzervatóriumban végeztem jazz nagybőgő szakon. 1977 körül kezdtem basszusgitározni. Több produkcióban is közreműködtem folk és rockzenekarokkal, jazz és blues műfajokban, színházban és előfordult, hogy gyermekműsorokban is.  Jelenleg a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola igazgatója vagyok.

  Két gyermekem van, mindkettőjüknek van zenei kötődése. Janka lányom énekel, Milán fiam pedig jazz-gitár szakon tanul a Kodolányi Főiskolán. Zsűrizni a ’80-as évek végén kezdtem, azóta sokszor voltam már zsűritag Ki Mit Tud-on, diáknapokon, tehetségkutatókon.  Fontos számomra az utánpótlás-nevelés és a tehetségek gondozása. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tanítványaim körébe tartozott például Mits Gergő, Oláh Zoltán és Belegrai Gabi (The Biebers) is.  Mits Gergővel közösen szervezzük és csináljuk az Alba Regia Jazz Fesztivált, együtt állítottuk össze a programot. A visszajelzések alapján nagy sikernek örvend. Nagyon örülök, hogy a 2013-as és a 2015-ös Fehérvár Hangja után ismét zsűritag lehetek.