Párizsba utazik a győztes


A Fehérvár Hangja zenei tehetségkutató verseny fődíja egy két főre szóló élménydús utazás a fények városába, Párizsba – a nyereményutat a Fehérvár Travel biztosítja a győztesnek és partnerének.

Párizs a világ egyik legszebb városa, és sokak szerint egyben a legromantikusabb is. A francia főváros számos történelmi helyszínnel, építészeti remekművekkel és csodás művészeti gyűjteményekkel büszkélkedhet. A Fehérvár Hangja győztesére váró élményekről Ribi Péterrel, a Fehérvár Travel ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

– A döntő decemberben lesz, mikor lesz az utazás?

– Jövő nyáron. Igyekeztünk olyan utat választani a palettánkról, amely Párizs mellett további érdekességeket is kínál: a fődíjként felajánlott „Párizs, Versailles, Disneyland” című hatnapos társasutazásunk autóbuszos, így már útközben is akad látnivaló, például a francia gótika legéret­tebb alko­tá­sának tartott Reimsi Székesegyház megtekintése is szerepel a programban. A Párizsban töltött napokból egyet Disneylandnek szentelünk: a hatalmas vidámpark kortól függetlenül felejthetetlen élmény és szórakozás mindenki számára. Utasaink fél napot töltenek a Párizshoz közel fekvő Versaillesban – XIV. Lajos, a Napkirály fényűző palotájának pompás belső termeinek megtekintése után lehetőség lesz sétára a gyönyörű parkban is.  Párizs nevezetességei közül utasaink többek között az Eiffel-tornyot és a Diadalívet nézik meg, látogatást tesznek a Louvre-ban és az Invalidusok templomában, emellett természetesen szerepel a programban a Notre Dame, a Champs-Élysées és a gótikus csodának nevezett Sainte-Chapelle éppúgy, mint a Szajnán történő hajózás.

Párizs jelképe, az Eiffel-torony

Párizs jelképe, az Eiffel-torony

– Egy zenei tehetségkutató győztese nyilván a város éjszakai életével is szívesen megismerkedne.

– Természetesen erre is van lehetőség, az egyik este vacsora után utasaink éjszakai városnézésen vehetnek részt. A kirándulás végcélja a Montmartre, Párizs művésznegyede, ahol az érdeklődők megnézhetik a Sacré Coeur bazilikát, és sétát tehetnek a híres dombon, ahol nagyon élénk az éjszakai élet. A Festők tere például nagyon érdekes színfolt, itt az alkalmi művészek a turistákról is festenek képeket. Látni fogják kívülről a világ egyik leghíresebb zenés szórakozóhelyét, a Moulin Rouge-t – ha valaki ezt belülről is szeretné felfedezni,  idegenvezetőnk ebben is segít. Azt hiszem, a verseny győztese felejthetetlen napokat tölt majd Párizsban.

– Miért álltak támogatóként a Fehérvár Hangja tehetségkutató mellé?

– Szeretjük a várost, és úgy érezzük, székesfehérváriként támogatnunk kell az ilyen jellegű kezdeményezéseket – ez az egyik ok. A másik pedig az, hogy utasaink döntő többsége az idősebb korosztályhoz tartozik, 50-60-70 év felettiek, és szeretnénk megcélozni a fiatalokat. Ez a vetélkedő pedig a fiataloknak, fiatalokról szól.

Ribi Péter, a Fehérvár Travel ügyvezető igazgatója

Ribi Péter, a Fehérvár Travel ügyvezető igazgatója

– Milyen szervezeteket, eseményeket támogatnak még?

– A legismertebb az Alba Fehérvár Kosárlabdacsapat, már több mint tíz éve mi vagyunk a csapat egyik fő szponzora. Emellett főként a városban tanuló diákokat támogatjuk: rendszeresen biztosítunk nyereményeket iskolai vetélkedőkhöz és a Fejér Megyei Diáknapokhoz, utazási lehetőséget adunk kitűnő tanulóknak, de hozzájárulunk nyári táborok költségeihez is. A Fehérvár Travel Alapítványon keresztül pedig elesetteket, hátrányos helyzetűeket, fizikai és szellemi fogyatékkal élőket, illetve a beteg időseket és gyermekeket segítjük.

– Tavaly ünnepelték huszadik születésnapjukat, miként foglalná össze röviden ezt a két évtizedet?

fehervar_travel_140– Már 1996-ban is ez volt a profilunk: kulturális körutazások szervezése. Eleinte csak európai országokba szerveztünk utakat, aztán egyre több lett a tengerentúli is – jelenleg évi 650 csoportot indítunk, átlagosan negyven fővel. Az utazások kétharmada autóbuszos, Európa távolabbi területeire és a tengerentúlra pedig repülős utazásokat szervezünk. A napokban jelent meg téli katalógusunk, amely főként egzotikus utazásokat tartalmaz az adventi, szilveszteri és karneváli programok mellett. Az egzotikus körutazások során a világ legtávolabbi részeire is elvisszük utasainkat, legfontosabb célpontjaink Brazília, Argentína, Mexikó, Dél-Afrika, India, Thaiföld, Japán, Vietnam, Kambodzsa, Malajzia, Ausztrália és Új-Zéland. Cégünk hazánkban már hosszú évek óta toronymagasan piacvezető a körutazások terén.

Lőrincz Miklós


Vissza a hírekhez »
Share This Post On