Megvan a tizenkét döntős!


Az októberi válogató után 24 fiatal énekes jutott a Fehérvár Hangja zenei tehetségkutató verseny nyilvános elődöntőjébe, amelyet november 11-én, szombaton rendeztek az Alba Plazában. A közönség és a zsűri – Pásztor Anna énekesnő, Fehér Adrien színésznő-énekesnő, Magán Olivér és Vörös Tamás zenész – ismét sok nívós produkciót hallhatott. Nem is volt könnyű eldönteni, ki kerüljön a tizenkettes döntőbe, de az ítészek végül, hosszú vita után megegyeztek a névsorban.

Álljon itt tehát elsőként is a legfontosabb, azaz a döntősök neve: Arany Timi, Barkóczi Gyula, Ferenczy-Nagy Bogi, Gesztesi Alexandra, Kaifis Zoé, Király Dominika, Nagy Gréta, Nagy Lili, Németh Patrícia, Papp Rebeka, Tarr Petra, Vuleković Szonja léphet majd december 9-én a Vörösmarty Színház színpadára, hogy ott megmérkőzzön a Fehérvár Hangja 2017 címért.

Fehérvár Hangja 2017 döntősök

Persze, amíg megszületett a döntés, volt mit látni, hallani az Alba Plazában. A hétvégi bevásárló napoknak köszönhetően a szokottnál is többen jöttek-mentek az üzletek között, már a hangbeállás is felhívta a figyelmet a Fehérvár Hangja színpadára. A kezdés előtt aztán megteltek a közönségnek szánt széksorok, de a kordon mellett is sokan álltak az énekeseket hallgatva. A versenyzők vérmérséklettől függően a családdal, barátokkal beszélgetve vagy éppen még utoljára a kiválasztott dalt hallgatva várták, míg sorra kerültek.

A verseny 24 résztvevője két csoportban lépett színpadra, hogy megmutassa, mire képes. A dalok között hallottunk többek között egy-egy dalt a Hair és a Padlás című musicalból, énekeltek a versenyzők Lady Gaga, Adele, Alicia Keys, Christina Aguilera számaiból, de Santana, Shawn Mendes, Etta James és Demi Lovato is „megszólalt” a fiatalok hangján. Volt, aki a saját dalával érkezett ezt a zsűri, ahogyan a válogatón is, most is külön értékelte. Ahogy az az időnkénti zajos tetszésnyilvánításból kiderült, a versenyzők közül többet is komoly rajongótábor kísért a fellépésre, nekik köszönhetően igazi bulihangulat alakult ki a Plaza közepén felállított színpad körül.

DSC_0042a

A zsűri is láthatóan élvezte a sok tehetséges fiatal bemutatkozását: a négy döntnök minden versenyző esetében véleményt nyilvánított a dalok elhangzása után a kritika mellett tanácsokkal is ellátták az énekeseket. Pásztor Anna, az Anna & tha Barbies énekes-frontembere a rá jellemző színes, néha meghökkentő stílusban értékelt: az eredetiséget, az érdekes személyiséget külön is díjazta, mindenkit arra biztatott, hogy igyekezzen megtalálni a számára legmegfelelőbb stílust és azt a terepet, ahol a legjobbat tudja kihozni magából. Fehér Adrienn színész-énekesnő több énekes esetében is hangsúlyozta, hiába a tehetség, döntést kell hozni: akarja-e valaki ezt a pályát igazán vagy sem. Ha igen, akkor tenni kell érte, képezni a hangot például, és dolgozni az álmokért, sokat. Magán Olivér több énekes esetében a dinamikai problémákra hívta fel a figyelmet. Vörös Tamás zenész az énekesek többségénél dicsérte a tehetséget, viszont néhány fellépő esetében hiányolta a tiszta éneklést, illetve azt, hogy nehezen volt érthető a dal szövege. Összességében a zsűri igen erősnek ítélte a 2017-es Fehérvár Hangja mezőnyét, és mindannyian úgy vélték, nem lesz könnyű kiválasztani a 12 továbbjutót.

Az utolsó dal elhangzása után a zsűriszobában ültek össze az ítészek: több, már a verseny során is favoritnak számító versenyző esetében mind a négyen egyetértettek abban, hogy nekik a döntőben a helyük, néhány énekes esetében azonban egymásnak feszültek a vélemények. Végül hosszú vita után megszületett a fentebb olvasható névsor: ők tizenketten egy igazán látványos, táncos show keretében lépnek fel december 9-én a Vörösmarty Színházban.

A végső megmérettetésre a versenyzők saját produkcióik mellett közös dalokkal is készülnek, a döntő sztárvendége Takács Nikolas, és fellép előző versenyünk győztese, Zabos Regina is. Jegyek a Művészetek Házában (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) válthatóak, hétfőtől péntekig 8–20 óráig. A jegyár: 1.000 Ft

Hajnal Csilla
Fotó: Lőrincz Miklós, Turáni-Kerkay Zita

 

Vissza a hírekhez »
Share This Post On