Közeledik a verseny döntője


A héten véget ér a város és a megye idei zenei tehetségkutatója: december 8-án, vasárnap a Vörösmarty Színházban eldől, ki lesz Fehérvár Hangja 2019-ben. A nagyszabású showműsorban fellép az előző verseny győztese, Ferenczy-Nagy Bogi is.

Vasárnap győztest hirdetnek az idei Fehérvár Hangja versenyben. A kétévente megrendezett tehetségkutatóban immáron ötödször keresik a Fejér megyében élő, vagy itt tanuló legtehetségesebb énekest. A verseny fődíja a rangos „Fehérvár Hangja” cím, amit a nyertes viselhet, aki egyéb értékes ajándékok mellett a Fehérvár Travel 200 ezer forintos utazási utalványát is átveheti.

Az énekesek az elmúlt hetekben mentornapokon készültek a fináléra

Az énekesek az elmúlt hetekben mentornapokon készültek a fináléra

A tizenkét versenyző –  Bérces Molli, Cservenák Marianna, Eszes Nina, Gyánó Huba, Isaacs Thomas, Kovács Aliz, Kovács Szabolcs, Matern Vanda, Morvai Anna, Nagy Gréta, Papp Rebeka és Sáska Maja – nagyszabású show keretében méri össze énektudását: élő zenekar és táncos csapatok közreműködésével, látványos díszletben adják elő produkcióikat a közönségnek és az ítészeknek. A produkciókhoz a táncos elemeket a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, a Megadance Székesfehérvári Táncszínház és a Step And Style Studio fiatal táncosai biztosítják.

Az énekeseknek Schoblocher Barbarát, a Blahalouisiana énekesnőjét, Jancsó Gábort, a zenekar dalszerzőjét, Vörös Tamás jazz zenészt és Szakács Gergőt, a Follow the Flow frontemberét kell meggyőzniük tehetségükről.

A versenyzők felkészülését az elmúlt hetekben mentorok segítették: Vörös Janka jazz énekesnő a fiatalok énektudását csiszolgatta, Tátrai Réka, Fehérvár Táncosa a színpadi mozgásban segített és a közös dalok koreográfiáját tanította be, Szabó Mira Emma stylist pedig a fiatalok megjelenését igazította az egyéniségükhöz és a választott dalokhoz. Az énekesek a sminkestől és a fodrásztól, Tombor Tímeától és Pauer Ágnestől is kaptak tanácsokat, javaslatokat.

Hagyomány a Fehérvár Hangja esetében, hogy a döntőn az előző nyertes is színpadra lép. A 2017-es Fehérvár Hangja, Ferenczy-Nagy Bogi két dalt énekel az idei finálén – az egyik természetesen az lesz, amellyel két évvel ezelőtt megnyerte a versenyt, a 4 Non Blondes What’s Up című slágere. Utóbbi dalban a Fehérvár Hangja állandó együttese, a Jackdaw zenekar kíséri majd: Csóka Péter (gitár), Kovács Zsolt (dob), Kovács Dávid (basszusgitár), Tóth Marcell (billentyű), Harmati Máté (billentyű) és Cserta Balázs (fúvós hangszerek) játssza majd a közös dalok zenéjét is.

A végső megmérettetés, amelyre már minden jegy elkelt, vasárnap 18 órakor kezdődik a Vörösmarty Színházban: a Szakál Attila rendező irányításával készülő látványos show-ban az énekesek mellett vendégként fellépnek a Free Spirit Dance táncosai, akik egy táncjátékot mutatnak be. Az est házigazdája Csonka András lesz.


Vissza a hírekhez »
Share This Post On