„Fontos, hogy jól érezd magad a ruhában”


Öltözködési tanácsok és énekpróba – a szombat nap sem telt tétlenül a 12 döntős számára. A Művészetek Házában Szabó Mira Emma stylist és Vörös Janka jazz énekesnő várta az énekeseket a mentornapon.

A fiúk szolid csomagokkal, a lányok bőrönddel „felszerelkezve” érkeztek szombaton a Művészetek Házába – Szabó Mira Emma stylisttal ruhákat válogattak ugyanis a döntőbeli fellépésre. A fiatalok a saját ruhatárukból hoztak daraboka, Mira segítségével abból állították össze azt a szettet, amit majd a döntőben viselnek. Volt, akinek a stylist a választott helyett másik felsőt, cipőt, kiegészítőt ajánlott, de olyan versenyző is akadt, aki olyan összeállítást mutatott, amelyen már nem is kell változtatni. Mira egyébként már az elődöntőn is ott volt, figyelte, fotózta az énekeseket – volt, akinél elő is került a fénykép, hogy lássa: az apróságokra is érdemes odafigyelni. Például egy rosszul megválasztott színű cipőfűző is megzavarhatja az amúgy szinte tökéletes összképet.

IMG_8741

„Van, aki ismeri magát, tudja, mi áll jól neki, mi az, ami illik az egyéniségéhez – náluk volt kevesebb dolgom. Akinek segíteni kellett, az is együttműködő volt, elfogadta a javaslataimat” – mondta a stylist, aki a döntősök dalait is meghallgatta, hiszen a megjelenésnek a dal hangulatához is illeszkedni kell. A legfontosabb persze – fogalmazta meg a lényeget –, hogy mind a tizenketten jól érezzék magukat a kiválasztott ruhában, magabiztosak legyenek a színpadon, hiszen csak így tudnak majd az éneklésre koncentrálni, a legjobban teljesíteni a döntőben.

Amíg az emeleten ruhákat próbáltak, addig a földszinti tükrös terem a finálé dalaitól volt hangos. A fiatalok előbb a két közös produkciót gyakorolták Vörös Jankával, aztán egyesével folytatták: a saját dalokat elemezték, javítgatták. Erre lesz még mód a jövő héten is, 30-án ismét találkoznak, hogy tovább formálják a döntős számokat. A stylist mellett akkor már a sminkestől és a fodrásztól, Tombor Tímeától és Pauer Ágnestől is kapnak tanácsokat, javaslatokat az énekesek, akik a hét közben még táncpróbán is részt vesznek.

Fotó: Igari Balázs


Vissza a hírekhez »

Author: Hajnal Csilla

Share This Post On