Felkészülés a döntőre


Utolsó szakaszához érkezett az idei Fehérvár Hangja: stábunk és versenyzőink a döntőre készülnek. A fiatal énekesek hetei most elég zsúfoltak lesznek, szinte minden nap tartogat számukra valamilyen feladatot.

Múlt csütörtökön például forgatáson jártak a Művészetek Házában, ahol a színpadon filmes stábunk várt rájuk, hogy elkészítsék bemutatkozó filmjüket – ennek segítségével a döntő közönsége közelebbről is megismerheti majd őket. A tizenkét döntős a zenéről, az énekléshez való viszonyáról, tanulmányairól beszélt, ki visszafogottan, izgulósan, ki meg profin. A filmeket a döntőn láthatják először a nézők, azt követően Youtube-csatornánkon is közreadjuk őket.

Ma is sűrű napjuk volt a fiataloknak. Már reggel nyolckor profi fotós várta őket a Művészetek Háza színháztermében: Molnár Artúr kamerája előtt pózolt a 12 énekes – ki fesztelenül, felszabadultan, ki visszafogottabban állt a lámpák fényében. Azért legalább egy halvány mosolyt mindenkiből sikerült előcsalogatni.

IMG_3302

Délután táncpróba várt a fiatalokra: a táncteremben Tátrai Réka, Fehérvár Táncosa várta a fiatalokat, hogy a közös produkciók koreográfiáját gyakorolják. A december 8-i, vasárnapi döntőben két közös számmal lépnek színpadra az énekesek. Réka irányításával a csapat először bejárta a színpad méretének megfelelő területet, aztán be is melegítettek. Mindezek előtt azonban mindenki megkapta a közös számok beosztását, ennek alapján indult a próba, ebből derült ki ugyanis, ki mikor érkezik a színpadra. Az énekesek között akad, aki korábban már táncolt, de Réka ígérte szerint a kezdőknek és a kevésbé táncos lábúaknak sem kell aggódniuk: olyan koreográfiát képzeltek el Szakál Attila rendezővel együtt, amelyben mindenki jól érezheti magát – és a közönség is jól szórakozik majd a nézőtéren.

A döntősök felkészülése énekpróbákkal és újabb táncpróbákkal folytatódik, hogy aztán a főpróba és a döntő napján fejlesszék tökéletesre a produkciókat, amelyekkel a zsűri és a közönség elé állnak december 8-án, vasárnap 18 órakor a Vörösmarty Színházban.

Fotó: Hajnal Csilla és Igari Balázs

 


Vissza a hírekhez »
Share This Post On