Fehérvár Díszpolgára lett Ribi Péter


Ebben az esztendőben is a Fehérvár Travel Kft. biztosítja a Fehérvár Hangja nyertese számára a fődíjat. A cég ügyvezetőjének, Ribi Péternek Székesfehérvár Közgyűlése „Székesfehérvár Díszpolgára” kitüntető címet adományozott, az elismerést az augusztus 20-i Díszközgyűlésen adta át dr. Cser Palkovics András polgármester.

A címet Székesfehérvár közösségének elkötelezett erősítéséért, emberbaráti szemléletéért, a szükségben élők támogatásáért, különösen a fogyatékkal élők életminőségének javításáért végzett munkája elismeréseként adományozta a Közgyűlés.

_IMG_9028

Az átadón elhangzott: Ribi Péter Székesfehérváron született, matematikus mérnöki diplomát szerzett, ám csak rövid ideig dolgozott választott szakmájában. Szabadidejében szívesen utazott és foglalkozott idegenforgalommal, később erre alapozva hozta létre saját utazási cégét, a Fehérvár Travel Kft.-t, melyet rendkívüli szorgalommal, kitartással, becsületes és értékteremtő szemlélettel épített fel lépésről lépésre. Az ország egyik legnagyobb utazásszervező irodája, mely büszkén viseli városunk nevét, minőségi élményekben és magas színvonalú ellátásban részesíti a kulturált, aktív kikapcsolódásra vágyókat szerte a világban.

Személyiségét az elbizakodottság helyett a tisztaság, az emberbaráti szemlélet jellemzi. Kimagaslóan segíti Székesfehérvár közösségét a 2008-ban elindított alapítványán keresztül. Felelősséget vállal az oktatás, a sport, a kultúra, a szükségben élők támogatásáért, különösen a fogyatékkal élők életminőségének javításáért a városban és Fejér megyében. Hitvallását híven tükrözi alapítványának jelmondata: „Lemondani a feleslegről akkor, amikor másoknak a szükséges hiányzik: nem jótett, hanem kötelesség!” Életművének és munkájának elismeréseként Ribi Péter 2018-ban átvette Székesfehérvár legrangosabb civil elismerését, a Szent István Emlékérmet és Díjat.

Gratulálunk az elismeréshez!

Fotó: Igari Balázs


Vissza a hírekhez »
Share This Post On