Az elődöntő slágerei


Avicii, Bruno Mars és Amy Winehouse vezeti az idei Fehérvár Hangja elődöntőjének slágerlistáját, tőlük két-két dalt választottak versenyzőink. Saját dallal egy énekes készül, rajta kívül még egy fiatal hoz magyar számot, a többiek külföldi dalokkal állnak színpadra.

Énekeseinknek a napokban kellett leadni a választott dalokat és azok zenei alapjait, hogy a stáb is készülhessen a november 9-i elődöntőre, ahol huszonnégy versenyző – Bella Viktória, Béni Dorottya, Bérces Molli, Cservenák Marianna, Eszes Nina, Gyánó Huba, Isaacs Thomas, Jenei Márton, Kovács Aliz, Kovács Szabolcs, Kuglics Evelin, László Vivien, Matern Vanda, Molnár Júlia, Molnár-Schoffhauzer Alexandra, Morvai Anna, Nagy Gréta, Papp Rebeka, Polyák Jakab, Rimai Ádám, Sáska Maja, Szudár Balázs, Vértes Lili és Vida Vivien – áll a zsűri és a közönség elé.

A már említett előadók mellett többek között Rihanna, Alicia Keys, Sam Smith, Lalah Hathaway és a Aerosmith népszerű dalaira esett a versenyzők a választása, de olyan régi klasszikusokat is megidéznek a fiatalok, mint Janis Joplin, Frank Sinatra vagy Etta James. Egy énekes tehetségkutatón Tina Turner is megkerülhetetlen, az ő egyik dalát ezúttal férfiváltozatban hallhatjuk. A népszerű musicalslágerek közül csak egy, A nyomorultak talán legnépszerűbb dala hangzik majd el, és a Martin Scorsese azonos című filmjéhez íródott New York, New York is felcsendül. A hazai előadók közül a Margaret Island A rab gólya című dalát hozza el egyik versenyzőnk.

fh_19_elodonto_1200

Az énekesek az elődöntőn zenei alapra vagy saját kísérettel adják elő a dalokat a közönség és az akkor már négytagú zsűri – Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője, Jancsó Gábor, a zenekar basszusgitárosa, Szakács Gergő, a Follow the Flow frontembere és Vörös Tamás jazz-zenész – előtt. Az ítészek az elődöntőn választják ki a december 8-i döntőbe kerülő tizenkét versenyzőt. Az elődöntőre a belépés a közönség számára ingyenes, a versenyzők és a szervezők mindenkit szeretettel invitálnak a nézők soraiba!

 

 


Vissza a hírekhez »
Share This Post On