A zsűri döntött, megvannak a finalisták


A Fehérvári Civil Központban rendezték meg szombaton az ötödik Fehérvár Hangja tehetségkutató elődöntőjét. A zsűri dolga most sem volt egyszerű, a 24 tehetség jól szerepelt ebben a fordulóban is. Délutánra megszületett a döntés, őket hallhatjuk majd a verseny fináléjában: Bérces Molli, Cservenák Mariann, Eszes Nina, Gyánó Huba, Isaacs Thomas, Kovács Aliz, Kovács Szabolcs, Matern Vanda, Morvai Anna, Nagy Gréta, Papp Rebeka és Sáska Maja lép színpadra a Vörösmarty Színházban december 8-án.

Csak úgy „zengett a ház” szombaton a Fehérvári Civil Központban – persze nem veszekedéstől volt hangos az épület, már jóval a verseny előtt beénekeltek a Fehérvár Hangja elődöntőbe jutott versenyzői. Az izgalmat oldotta talán, hogy az énekeseket sokan elkísérték, a színházterem megtelt rokonokkal, barátokkal – bent ismerős arcok várták a versenyzőket. Az elődöntő résztvevőit a műsorvezető, Németh Gábor szólította a színpadra, ahol Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte őket. A kötelező csoportkép és a zsűri – Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője, Jancsó Gábor, a zenekar basszusgitárosa, Vörös Tamás jazz zenész és Szakács Gergő, a Follow the Flow frontembere – biztató szavai után kezdődhetett is a verseny, amelyet két „felvonásban” bonyolítottak le.

DSC_0082a

A zsűri már az első szám után megmozdította a közönséget: helyet cseréltek a néhány sorral feljebb ülőkkel, hogy minél jobban hallják az énekeseket. Minden egyes produkció után mindannyian értékelték a versenyzőket, a dicséretek mellett a kritikákat is megfogalmazták. Több alkalommal elhangzott például, hogy a rossz dalválasztás miatt igazán nem tudták megmutatni magukat az énekesek. Volt, aki most sokkal jobban tetszett az ítészeknek, mint a válogatón, mások pedig kevésbé teljesítettek jól, de akit igazán tehetségesnek tartottak, az így is bekerült a döntőbe. A közönség több versenyző produkcióját is hangos ováció mellett tapsolta meg, aki eljött, biztosan nem bánta meg, hogy a tehetségekkel töltötte ezt a szombatot. Még akkor sem, ha éppen nem az ő favoritja „futott be” végül.

Az utolsó dal után a zsűri röviden értékelte a napot. Vörös Tamás, aki az eddigi összes versenyen részt vett, úgy fogalmazott: erősebb volt ez a mezőny, mint a két évvel ezelőtti, nehezebb lesz kiválasztani a döntősöket. Szakács Gergő és Jancsó Gábor is azt mondta, kíváncsian várja, hogy mennyire kell küzdeni majd azokért a versenyzőkért, akiknek a továbbjutásával kapcsolatban nem értenek egyet. Schoblocher Barbara szerint nagyon inspiráló produkciókat láttak, fantasztikus, hogy 16 évesen ennyire jól énekelnek a fiatalok, bár a „technikai tudás” mellett talán még fontosabb, hogy a mondanivalót át tudja adni a színpadon álló előadó úgy, hogy közben jól is érzi magát.

A zsűri: Jancsó Gábor, Schoblocher Barbara, Vörös Tamás és Szakács Gergő

A zsűri: Jancsó Gábor, Schoblocher Barbara, Vörös Tamás és Szakács Gergő

A zsűriszobában aztán kiderült: a zsűri tagjai többségében egyetértettek abban, hogy ki jusson a döntőbe, néhány résztvevő volt csak kérdéses. Ki ezért, ki azért a saját jelöltért érvelt, végül megszületett a döntős névsor: Bérces Molli, Cservenák Mariann, Eszes Nina, Gyánó Huba, Isaacs Thomas, Kovács Aliz, Kovács Szabolcs, Matern Vanda, Morvai Anna, Nagy Gréta, Papp Rebeka és Sáska Maja mutathatja meg ismét énektudását, immár igazi, nagy színpadon, a Vörösmarty Színházban, egy látványos gálashow keretében. A fináléra már a helyszínen is válthattak jegyet az érdeklődők, hétfőtől pedig az online jegyértékes is elkezdődik a www.jegy.hu portálon.

A versenyzők most kapnak egy kis szünetet, de csütörtökön már filmforgtaásra várják őket, aztán pedig kezdődik a felkészülés. Fehérvár Táncosa, Tátrai Réka lesz az, akivel a közös produkciók koreográfiáját betanulják, Vörös Janka jazz énekesnő pedig a döntőre választott dalokat csiszolja az énekesekkel, akikről idén is készülnek majd kis bemutatkozó videók: ezeket ugyancsak a döntőben láthatják majd a nézők. A show-t idén is Szakál Attila rendezi.

Fotó: Turáni-Kerkay Zita és Igari Balázs

Az elődöntős produkciók »

 

 


Vissza a hírekhez »

Author: Hajnal Csilla

Share This Post On