A legjobb százban a Fehérvár Travel


Második alkalommal állt a Fehérvár Hangja tehetségei mellé a Fehérvár Travel, a verseny győztese 200 ezer forintos utazási utalványt vehetett át fődíjként a decemberben rendezett döntő eredményhirdetésén. A tavaly a rangos KKV Top100 díjjal is elismert cég ügyvezetője, akit augusztusban a városért végzett tevékenysége okán Székesfehérvár díszpolgárává választott az önkormányzat, a szociálisan rászorulók mellett a tehetségek támogatását is kiemelten fontosnak tartja. Ribi Péterrel beszélgettünk.

Az ügyvezető ugyan nem vett részt a verseny döntőjén, csak később hallgatta meg a győztes, Kovács Aliz produkcióját, de úgy látja – és ebben a fődíjat a Vörösmarty Színházban átadó kolléganője is megerősítette –, jó helyre került a nyeremény. A Fehérvár Travel egyébként a 2018-ban először meghirdetett Fehérvár Táncosa versenyt is támogatta, hiszen Ribi Péter úgy véli, a fiatal tehetségek segítése jó cél, része annak a lokálpatrióta hozzáállásnak, amelyet az önkormányzat augusztusban azzal is elismert, hogy az ügyvezetőt Székesfehérvár díszpolgárává választotta. Az igazgató a személyes kitüntetés mellett arra is igen büszke, hogy a Fehérvár Travel Kft. márciusban KKV Top100 díjat kapott.

Ribi Pétert. a Fehérvár Travel ügyvezetőjét az önkormányzat Székesfehérvár díszpolgárává választotta

Ribi Pétert. a Fehérvár Travel ügyvezetőjét az önkormányzat Székesfehérvár díszpolgárává választotta

– Ez a díj azért fontos, mert nem pályázható, nem megvásárolható, az odaítélésénél a magyarországi adatbázisokban szereplő összes, több mint egymillió céget vették figyelembe – magyarázza az ügyvezető. – A kategóriánként meghatározott szempontrendszer alapján a szolgáltatás területén – nem mellesleg egyetlen magyar utazási irodaként – nyertük el a díjat, és lettünk ezzel egyike a 100 legjobb magyar kis- és középvállalkozásnak. Köszönet illeti ezért a cég minden munkatársát, aki pontosan, megbízhatóan teszi a dolgát utasaink megelégedésére.

Hogy az utasok mennyire elégedettek, azt a laikus számára is jól jelzi a decemberi előjelentkezési időszak, amikor a meghirdetett nyári utak jó része napok alatt betelik. A visszatérők között számosan vannak, akik harmincnál is többször vették már igénybe a Fehérvár Travel szolgáltatásait, de van egy házaspár – említi Ribi Péter, akik már hatvanszor utaztak velük az elmúlt több mint húsz év alatt. Ők talán emlékeznek az első, 1997-ben kiadott nyári katalógusra, amelyben 16 oldalon 11 féle programot és 35 csoportot hirdettek meg. Ehhez képest a legújabb, a 2020. év nyári utazási lehetőségeit ismertető kiadványban 208 oldalon 143 féle programot, 580 csoportot találnak majd az érdeklődők. Az európai, buszos körutak, városlátogatások mellett hosszú évek óta tengeren túli utazásokat is kínálnak az érdeklődőknek – Ázsia, Észak- és Dél-Amerika, Afrika és Ausztrália is szerepel az úti célok között. Novemberben például 40 csoportjuk indult egzotikus tájakra, kedvelt Mexikó és a Vietnam-Laosz-Kambodzsa legszebb helyeit bejáró programjuk is – sorolja Ribi Péter. Az európai utazások között „sláger” a nagy svájci körút, de sokan kíváncsiak Észak-Norvégia szépségeire is. A megszokott utak mellett minden évben igyekeznek újdonságot is kínálni, most például a Rajna- és a Mosel-völgybe tervezett barangolást. Bár a részletes program még nem is készült el, ezek a csoportok gyakorlatilag már meg is teltek – mondja az ügyvezető, ami látványosan mutatja a cég iránti bizalmat. Nem véletlen ez természetesen: a Fehérvár Travel minden meghirdetett csoportja garantáltan elindul, hosszú évek óta nem kellett visszamondani egyetlen egyet sem. A saját tulajdonú, gyakorlott sofőrök vezette luxus autóbuszok kényelmes utazást biztosítanak, távoli és a közelebbi, európai utakra is minden alkalommal felkészült, magyar idegenvezető kíséri az utasokat.

A cégvezető évente egyszer-kétszer maga is vezet utakat, többre sajnos nincs ideje. De talán hamarosan lesz – mondja mosolyogva. Fia, aki az utóbbi években idegenvezetőként munkatársa a vállalkozásban, tavaly óta már a cég vezetéséből is kiveszi a részét. Más feladatok mellett ő felel például a Fehérvár Travel közösségi oldalának működéséért – a múlt év óta ilyen is van már, mondja Ribi Péter. Az utasok óhaja volt, hogy ilyen formában is megjelenjenek a világhálón, így most már a Facebook-oldalon és az ottani csoportban is tarthatják a kapcsolatot a visszajáró – és persze a leendő, utazni, pihenni vágyó vendégekkel.


Vissza a hírekhez »

Author: Hajnal Csilla

Share This Post On