A döntősök vacsorája


Smink- és frizurapróba, saját és közös dalok, táncok gyakorlása – finisbe fordult a Fehérvár Hangja 12 legjobb énekesének felkészülése. A fiatalok a Hotel Platánban töltötték a szombatot, ahol este a döntősök vacsorája zárta a napot.

Tíz órakor kezdett a csapat, a közös dalokkal, amelyekhez koreográfia is készül – ezeket délután próbálták. A dalokat Vörös Janka jazz énekesnővel, a táncokat Tátrai Rékával gyakorolták a fiatalok.   Jól ment mindegyik – mondták, de persze van még mit javítani. A közös számok között a saját produkciókkal foglalkoztak, Vörös Janka az énekesekkel egyenként is megbeszélte, mit kell még javítani, változtatni, hogy a döntőben mindenki a legjobbat mutathassa magából a zsűri és a közönség előtt.

IMG_0318

A versenyzők a mentornapon ahhoz is kaptak segítséget, hogy ők maguk is jól mutassanak a színpadon. A stylist múltkori tanácsai mellé most sminkes – Tombor Tímea és segítője – és fodrász – Pauer Ágnes és munkatársa – is foglakozott velük. Érthető módon inkább a lányokkal, bár a fodrász a fiúknak is tett javaslatot frizurájuk igazítására. A sminkekről Tombor Tímea azt mondta, senkire nem akarnak ráerőltetni semmit, ahogyan a ruha esetében, úgy a sminknél is fontos, hogy aki viseli, jól érezze magát benne. A lányok között van, aki a hétköznapokon nem, vagy csak kevés festéket használ, így most soknak érezte, amit „kapott”, de a színpadon szükség van rá, hiszen a távolabb ülő nézőknek is látniuk kell az arcokat, a mimikát, ebben segítenek az erősebb kontúrok.

A napot a hagyományos döntősök vacsorája zárta, amelyen a mentorok mellett jelen voltak a zsűri tagjai, Schoblocher Barbara, a Blahalouisina énekesnője, Jancsó Gábor, a zenekar dalszerző-basszusgitárosa és Vörös Tamás jazz zenész, a döntő rendezője, Szakál Attila, valamint Mészáros Attila alpolgármester. Az önkormányzat nevében ő köszöntötte a döntősöket. Nyolc éve volt az első, most pedig az ötödik Fehérvár Hangja döntőre készülünk – mondta, sok élményt, libabőrös pillanatot tudunk felidézni és hallva a mostani énekeseket, ez biztosan így lesz ebben az évben is. Hogy ezt mások is így gondolják, azt jelzi, hogy a döntőre nagyon gyorsan elfogytak a jegyek. Az alpolgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki tanácsaival segítette a fiatalokat a felkészülésben, a zsűri tagjainak, akiknek nem lesz könnyű dolguk december 8-án.

A vacsora előtt Vörös Tamás még kis cédulákat osztott ki a versenyzők között: Pély Barnabás tette hagyománnyá a játékot, amelynek lényege, hogy az énekesek a finálé előtt felírják, szerintük ki lesz a tehetségkutató győztese. A „jelöléseket” megtették, a verseny végén kiderül, kinek jött be a jóslat. Addig még a jövő héten is kemény munka vár a csapatra: lesz még ének- és táncpróba csütörtökön, szombaton egész nap, és vasárnap a döntő előtt is főpróba. Aztán pedig következik a show, amelyben eldől, ki lesz Fehérvár Hangja 2019-ben!

 

 


Vissza a hírekhez »
Share This Post On