Nemzetközi versenyre készül Zabos Regina


Érzelemmel teli, nagy ívű slágerrel lett Fehérvár Hangja 2015-ben Zabos Regina, akinek pályája azóta is felfelé ível – napokkal az idei Fehérvár Hangja verseny meghirdetése előtt például megnyerte az I. Golden Voice Hungary Országos Énekversenyt pop kategóriában.

Legutóbbi versenyünk győztese 2015-ben a Vajdaságból, Csantavérről költözött Fehérvárra, amikor úgy döntött, hogy a szabadkai konzervatórium után a Kodolányi János Főiskola előadóművészet szakán folytatja zenei tanulmányait. Az elmúlt két évben már gyökeret vert a városban, itt él és innen jár koncertezni is – vagy éppen versenyre, ahogy az I. Golden Voice Hungary Országos Énekverseny esetében is tette.

Zabos Regina

Fehérváron képzeli el a jövőjét

– A Fehérvár Hangja után úgy gondoltam, hogy nem indulok más tehetségkutatón, mert az óriási élmény volt – mesélte a Szegeden rendezett eseményről hazatérve Zabos Regina. – De aztán mégis beneveztem erre az első alkalommal megrendezett országos versenyre, amelyet a 18–25 évesek között, a pop kategóriában nyertem meg Christina Aguilera Hurt című dalával. A versenynek októberben lesz egy nemzetközi fordulója is, amelyre győztesként természetesen meghívást kaptam, és valószínűleg arra is benevezek – itt még megmérettetném magamat, de aztán már a saját zenekarommal szeretnék foglalkozni. Még nem tudom, milyen számokkal készülök a versenyre, de mindenképpen olyannal, ami nagy kihívás jelent számomra. Ilyen volt Jennifer Hudson And I Am Telling You I’m Not Going című száma is, amellyel a Fehérvár Hangja döntőjére készültem, és heteken át nagyon keményen gyakoroltam.

–  A nyár egyik nagy eseménye a balatonfüredi Anna-bál, ahol tavaly is, idén is felléptél, ezúttal a Füred Dixieland Band énekeseként.

–  Nemrég alakult az együttes, amely Balatonfüred város hivatalos zenekara, és meghívtak vendégénekesnek, velük koncerteztem végig a nyarat. Nagyon sok fellépésünk van Füreden, de a napokban például Szombathelyen játszottunk.

–  Ez lesz az új zenekarod?

–  Nem hiszem. Ez a formáció inkább a jazz műfajában tevékenykedik, és bár magam is voltam már jazzversenyen, mégis inkább a pop világában érzem otthon magamat. A jazz nagy kihívás: nagyon szeretem, imádom, de a soul az, amiben el tudom képzelni a jövőmet. A saját zenekarom mindenképpen popzenét játszik majd.

–  Mit adott számodra a Fehérvár Hangja?

–  Életre szóló élményt, rengeteg szép emléket. Minden elismerést, oklevelet, amit az évek során kapok, bekereteztetek és kirakok a falra, és amikor erre az oklevélre ránézek, el sem akarom hinni, hogy ez velem megtörtént. Nagyon erős volt a mezőny: a döntő főpróbáján a többieket hallgatva úgy gondoltam, esélyem sincs köztük. Emlékszem, hogy a döntő után sem tudtam felfogni az első díjat, annyira sodortak az események – folyamatosan hívtak interjúkra, fellépésekre. De már maga az a három hónap is felejthetetlen, amíg a verseny tartott: ez nem egy mindennapi verseny volt. Hatalmas reklámot kaptunk a Fehérvári Programszervező Kft.-től, óriásplakáton, rádióban, tévében szerepeltünk. Rengeteget foglalkoztak velünk, a dalainkkal, a színpadi megjelenésünkkel. Stylist, sminkes, fodrász készített fel minket, de voltak tánc- és mozgáspróbák is, amire szükség is volt, hiszen nekem sem volt egyszerű a hosszú ruhában lejönni a lépcsőn…

–  Amióta itt ülünk és beszélgetünk a kávéház teraszán, többen is rád köszöntek.

–  Nagyon sok kapcsolatot adott a Fehérvár Hangja: jó érzés, hogy amikor így, két év után végigsétálok a Fő utcán, rengetegen felismernek. A koncertek, fellépések kapcsán már ismerek minden fehérvári hangtechnikust, ismerem a város vezetőit, jóban vagyok mindenkivel, és ezt hatalmas dolognak tartom, hiszen én itt tulajdonképpen egyedül vagyok, messze a szülőföldemtől, családomtól. A versenynek köszönhetem a munkahelyemet is, hiszen a Panorama Offices-nél, a 2015-ös Fehérvár Hangja főtámogatójánál kaptam munkát idén májusban. Ez volt az első nyaram, amit munkával töltöttem, és nagy élmény számomra: nem mindenki mondhatja el magáról, hogy olyan helyen dolgozik, ahol egész nap saját magát látja a tévében – ott ugyanis folyamatosan mennek a verseny videófelvételei.

Zabos Regina a 2015-ös verseny döntőjében

Zabos Regina a 2015-ös verseny döntőjén

– Melyek a távolabbi terveid?

–  A jövőmet Fehérváron képzelem el, főleg zenével szeretnék foglalkozni, és nagyon vágyom arra is, hogy tanítsak – táborokban már volt rá alkalmam, és hatalmas élmény, amikor az ember az általa tanult, tudott dolgokat másoknak is át tudja adni. A saját zenekar nagyon közeli terv, ezt minél előbb szeretném tető alá hozni, ahogy saját számmal is mielőbb szeretnék előrukkolni… El kell mondanom, hogy engem nagyon megfogott, amikor az előző verseny győztese, Veres-Kovács Petra a mi döntőnkön mutatta be új, drámai hangvételű dalát, amellyel az Eurovíziós Dalfesztiválra is benevezett. A Fehérvár Hangja idei döntőjén én is saját szerzeménnyel tervezek színpadra állni.

– Milyen tanácsaid vannak az idei jelentkezőknek? Milyen dalokkal és hogyan készüljenek?

– Jól gondolják át, hogy mivel szeretnének a zsűri elé állni. Stílusban hozzájuk illő, ugyanakkor kihívást jelentő számot válasszanak – szerintem lehetőleg pozitív dalt. A versenyre én úgy jelentkeztem, hogy pontosan tudtam, mit fogok énekelni a válogatón, az elődöntőn és a döntőn. A válogatón zenei alap nélkül, a capella kell énekelni, ezért oda nem szerencsés olyan dalt választani, amelyben hosszabb instrumentális részek vannak. Az is fontos, hogy az ember hogyan jelenik meg a válogatón, hiszen a zsűrire tett első benyomás meghatározó lehet – nem beszélve arról, hogy a válogatón készülnek a jelentkezőkről azok a stúdiófotók, amelyeket egészen a verseny végéig használnak a szervezők, például ezek a képek kerülnek a plakátokra. Mindenki legyen céltudatos, pozitív, gyakoroljon sokat – és higgyen az álmaiban. Én is ezt tettem, és bejött.

Lőrincz Miklós


Vissza a hírekhez »
Share This Post On