Megszépültek a döntősök


„Fiatalon mindenki szép” – tartja egy régi bölcsesség, de azért a szépséget mindig lehet fokozni, az előnyös vonásokat kiemelni, a kevésbé előnyöseket eltüntetni, ezért a Fehérvár Hangja döntőjére való felkészülés a múlt héten ezzel folytatódott.

A zenei tehetségkutató versenyzői nem csak döntős dalaikat próbálták az elmúlt napokban, hanem fellépő ruháikat, frizurájukat és sminkjüket is. Az énekeseket a Nikolett Divatstúdió és a Devergo öltözteti, az üzletek kínálatából Szabó Mira stylist választott a fiatalok alkatához, személyiségéhez és a döntőben elhangzó dalokhoz illő ruhadarabokat és kiegészítőket.

Szabó Mira stylist  Ruff Nikolett számára keres ruhadarabokat

Szabó Mira stylist Ruff Nikolett számára keres ruhadarabokat

„Az említett szempontokon túl az is fontos, hogy öltözékük ne vesszen el a díszletben, a színpadi háttérben; a kiegészítők – nyakékek, karkötők, karórák – esetében pedig arra is gondolni kell, hogy azok a hátsó sorokban ülő nézők számára is érvényesüljenek” – mondta Szabó Mira.

Mielőtt a döntősök helyet foglaltak volna a megszépítés következő állomásán, a Royal Hair székeiben, a MissTea Teázó látta őket vendégül egy napindító teára. A teázó biztosított átöltözési, felkészülési lehetőséget a versenyzők számára, a stylist itt látta el őket további hasznos tanácsokkal. A fodrászatban B. Bánhegyi Gabriella sminkes és a Royal Hair mesterfodrászai, Czupár Estilla, Kósa Klaudia, Mészáros Judit és Kun Csaba az énekesek stílusához és öltözékéhez illő színpadi sminket és frizurát készített, ugyanezt fogják megalkotni számukra a döntő napján is.

Készül Barkóczi Gyula frizurája

Készül Barkóczi Gyula frizurája

„A színpadi sminknek jóval erősebbnek kell lennie, mint a társasági sminknek: a nézők messze ülnek az énekestől, így a megfelelő látvány elérése érdekében hangsúlyosabb vonásokkal kell dolgoznunk. A személyiségen és az arcvonásokon túl a sminknek illeszkednie kell a ruhához és a dalhoz is, hiszen mást kíván egy kemény rock, mint egy szerelmes nóta” – magyarázta munka közben B. Bánhegyi Gabriella.

A szépítkezés végeredményét Kiss László fotográfus műtermi fotókon örökítette meg. Az énekesek már nagy rutinnal mozognak a kamerák és a lámpák kereszttüzében, hiszen a válogató alkalmával is átestek egy fotózáson, majd a Fehérvár Hangja szpotja és saját kisfilmjeik forgatása során is hasonló körülmények között dolgoztak – így aztán nem csoda, hogy az elkészült képek akár divatmagazinokban is megállnák helyüket.

A múlt héten elindult a közönségszavazás is: a rajongók a www.fehervarhangja.hu honlapon december 9-ig szavazhatnak arról, ki kapja a verseny közönségdíját. A szavazáshoz segítséget adnak a versenyzőket bemutató, ugyancsak a tehetségkutató honlapján megtekinthető kisfilmek is, amelyeket a Fundamental Films munkatársai a válogatón és az elődöntőn rögzített felvételekből állítottak össze. A Fehérvár Hangja mostani és korábbi döntőseivel a közönség a város adventi programsorozatában is találkozhat, a Hotel Magyar Király előtti téren álló Zichy Színpadon.

Kép és szöveg: Lőrincz Miklós
Műtermi fotók: Kiss László

 


Vissza a hírekhez »
Share This Post On