MAGÁN OLIVÉR


MAGÁN OLIVÉR1988-ban születtem Budapesten, majd 1990-ben Fehérvárra költöztünk a családommal és itt nőttem fel. A zene 8 éves korom óta nagy szerepet játszik az életemben. Több hangszeren is játszottam, de 14 éves koromra a zongora mellett találtam meg igazán önmagam. Természetesen nem volt kérdés, hogy a későbbiekben a zenei vonalat szeretném tovább vinni. A Kodály Zoltán Gimnáziumban töltöttem középiskolás éveimet itt, Fehérváron, ahol ének-zene tagozaton végeztem. Ezután a Lauschmann jazz konziban és a Kodolányi Főiskolán is tanultam, utóbbin jazz tanszakon, ahol többek között Vörös Tamás is tanított.

A Lauschmannos időszakom alatt egyre több és komolyabb budapesti zenekarba sikerült bekerülnöm. A megfelelő szakmai háttérnek, az elsajátított ismereteknek és a zenének köszönhetően rengeteg meghatározó élmény színesíti a hétköznapjaimat. Több olyan elismert énekes mögött is játszom, mint Lola, Dallos Bogi, ByAlex, Kasza Tibor, vagy Vastag Csaba. 2013-óta vagyok a Peet Project tagja. Ez egy különösen meghatározó szakasza az életemnek, és a mai napig nagyon büszke vagyok a tagságomra. Sok dalunkkal felkerültünk rádiós listákra, például a Billboard top 30-as listájára, európai turnékon vettünk részt, ellátogattunk Erdélybe, Szlovákiába és Máltára is. Az Amerikai Egyesült Államokból és Los Angelesből is volt és van is felkérésünk, ennek köszönhetően azóta is jó barátságot ápolunk Dave Koz-zal. A zenekarral természetesen nem csak külföldi fellépéseink voltak, szerepeltünk a Hungary’s Got Talentben és a Dalban is.

Zsűritag még ugyan nem voltam, ez lesz az első alkalom, hogy ilyen szerepbe bújok, de már izgatottan várom az énekeseket és remélem, hogy az eddigi tapasztalataimmal kellőképpen tudom segíteni a fejlődésüket.


Vissza a hírekhez »
Share This Post On