Lezárult a jelentkezés


Több mint ötven fehérvári és Fejér megyei fiatal énekes vág neki az idei Fehérvár Hangja versenynek: a  jelentkezők október derekán, a válogatón állnak először a zsűri elé.

Október 8-ig lehetett jelentkezni a rangos ének-zenei tehetségkutatóra, amelyet 2011 óta kétévente hirdet meg Székesfehérvár a megyében élő, vagy itt tanuló fiatalok számára. A verseny fődíja a rangos „Fehérvár Hangja” cím, amit a nyertes viselhet, aki egyéb értékes ajándékok mellett a Fehérvár Travel jóvoltából partnerével Párizsba utazhat.

A versennyel a város elsősorban a középiskolás korosztályt célozta meg, és a jelentkezők többsége a kezdetektől fogva valóban közülük kerül ki. Az idei versenyzők átlagéletkora 20,2 év, a legfiatalabb jelentkező 14, a legidősebb 28 éves, a legtöbben a 16–17 éves korosztályból neveztek.

A Fehérvár Hangja címet idén is leginkább a lányok kívánják megszerezni, a jelentkezők között 20% a fiúk aránya. A legtöbben Székesfehérvárról neveztek a megmérettetésre, a legtávolabbi jelentkezők Szabadkáról, Szegedről és Hódmezővásárhelyről jönnek, ők valamennyien a Kodolányi János Főiskola hallgatói. A válogatón a szervezők számos ismerős arcot fognak látni, hiszen több korábbi résztvevő újra nekifut a versenynek – néhányan már döntősök is voltak.

Fehérvár Hangja 2017: elődöntő és döntő

Az énekeseknek az első fordulóban a capella, azaz zenei kíséret nélkül kell bizonyítaniuk a Petőfi Kultúrtanszék színpadán. A jelentkezők pop, rock, jazz és musical műfajban választhattak dalokat a meghallgatásra – a versenyzők főként külföldi számokat énekelnek majd, a paletta az AC/DC-től Amy Winehouse-on át Adele-ig terjed. A magyar előadók közül főként az Ismerős Arcok és Pápai Joci kedvelt a fiatalok számára.

A közönség november 11-én találkozhat először a versenyzőkkel az Alba Plazában rendezett elődöntőn, ahol már jegyet is válthatnak a decemberi döntőre – de addig is érdemes olvasni a Fehérvár Hangja internetes oldalait, mert ezeken tudósítanak a válogatóról és bemutatják az elődöntő mezőnyét is.


Vissza a hírekhez »
Share This Post On