Huszonnégyen az elődöntőben


Félszázan jelentkeztek az idei, a sorban már ötödik Fehérvár Hangja tehetségkutató versenyre, amelynek válogatóját szombaton tartották a Petőfi Kultúrtanszéken. A meghallgatás több órán tartott, a végén a háromtagú zsűri – Schlobocher Barbara és Jancsó Gábor a Blahalouisiana zenekarból, valamint Vörös Tamás jazz-zenész – rövid vita után választotta ki azt a huszonnégy énekest, akik a novemberi elődöntőben folytathatják a versenyt.

Reggel kilenc előtt izgatott fiatalok álldogáltak a Petőfi Kultúrtanszék előtt: a Fehérvár Hangja válogatójának első csoportjába beosztott énekesek méregették egymást a kezdés előtt. Voltak persze ismerősök is közöttük, hiszen néhányan az előző versenyen is indultak már. A fiatalokat a polgármester is köszöntötte néhány szóval: Cser-Palkovics András arról beszélt, a Fehérvár Hangja lehetőséget ad a tehetséges fiataloknak, hogy megmutassák magukat, de legalább olyan fontos a verseny folyamán, hogy új ismeretségek, jó barátságok születhetnek. Éljétek meg így, élvezzétek a versenyt, még ha most nagyon izgultok is – mondta.

A délelőtti csapat

A délelőtti csapat

A kötelező csoportkép és egy rövid beéneklés után sorban érkeztek a színpadra a versenyzők, akik hol kisebb, hol nagyobb izgalommal adták elő a választott dalt – a capella, azaz zenei alap nélkül énekeltek, többen gitárkísérettel. Az énekesek idén is több külföldi számot hoztak, mint magyar nyelvűt, a ma divatos nagy sztárok mellett sok évtizeddel ezelőtti dalait is elővették a válogatóra, így elég színesre sikeredett a kínálat.

A zsűri, balról jobbra: Jancsó Gábor, Schlobocher Barbara és Vörös Tamás

A zsűri, balról jobbra: Jancsó Gábor, Schlobocher Barbara és Vörös Tamás

A zsűri, Schlobocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője és Jancsó Gábor, a zenekar basszusgitárosa, valamint Vörös Tamás jazz-zenész az első, és aztán a délután érkező második csoport énekeseit is ellátta tanácsokkal, és persze építő kritikával is, ha éppen arra volt szükség. Több alkalommal felvetették például, hogy a versenyző nem jól választott: a dal, amivel a színpadra lépett, nem illik az egyéniségéhez, a hangjához, így nehezebb volt megmutatni, mit tud igazán. Volt, akinél egyetértettek, mások esetében pedig vitatkoztak az ítészek az egyes produkciók minőségéről – és ez a végső döntésnél is így alakult. Több énekes kapcsán előfordult, hogy ketten győzködték a harmadikat a továbbjutás érdekében, de végül viszonylag gyorsan megszületett az „ítélet” a huszonnégyekről.

A délutáni csapat

A délutáni csapat

A továbbjutók listája tehát: Bella Viktória, Béni Dorottya, Bérces Molli, Cservenák Marianna, Eszes Nina, Gyánó Huba, Isaacs Thomas, Jenei Márton, Kovács Aliz, Kovács Szabolcs, Kuglics Evelin, László Vivien, Matern Vanda, Molnár Júlia, Molnár-Schoffhauzer Alexandra, Morvai Anna, Nagy Gréta, Papp Rebeka, Polyák Jakab, Rimai Ádám, Sáska Maja, Szudár Balázs, Vértes Lili és Vida Vivien.

fh_19_elodonto_1200

Ők azok, akiknek november 9-én az elődöntőben, a Fehérvári Civil Központban szurkolhat majd a közönség.

Gratulálunk mindannyiuknak!

 


Vissza a hírekhez »

Author: Hajnal Csilla

Share This Post On