Ha páratlan év, akkor Fehérvár Hangja!


Nyolc éve, 2011-ben volt az első, a kétévente megrendezett versenyek sorában az idei lesz az ötödik: jövő hétfőn, július 22-én indul és szeptember 9-ig tart az online jelentkezési időszak a legújabb Fehérvár Hangja tehetségkutatóra, amelyben ismét 14–29 év közötti fiatalok mutatkozhatnak be a zsűri és a közönség előtt.

A versennyel kapcsolatos tudnivalókról a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetőjét, Benkő-Igaz Krisztinát kérdeztük.

– Lesz-e változás a jelentkezés menetében?

– Bevált az eddigi forma, nem tervezünk változtatást. Továbbra is olyan, a pop, rock, jazz vagy musical műfajban tehetséges, 14–29 év közötti fiatalokat várunk versenyzőnek, akiknek Fejér megyében van az állandó lakcímük, vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek itt, vagy a 2019-20-as tanévben valamelyik megyei oktatási intézmény nappali/levelező tagozatán tanulói/hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. A verseny hivatalos honlapján található online lap beküldésével lehet jelentkezni, de a papírt kinyomtatva, aláírva az előválogatóra is el kell hozni. Fontos, hogy a 18 év alattiaktól szülői beleegyező nyilatkozatra is szükség van.

A verseny idén is látványos show-val zárul – 2017-es fotónk előterében az akkori nyertes, Ferenczy-Nagy Boglárka

A verseny idén is látványos show-val zárul – 2017-es fotónk előterében az akkori nyertes, Ferenczy-Nagy Boglárka

– Mikor kezdődik a jelentkezés?

– Július 22-én, a határidő pedig szeptember 9. Mindenkit e-mailben értesítünk a jelentkezés elfogadásáról. Érdemes erre figyelni: ha nem érkezik meg a levél, keressenek bennünket! Szeretnénk, ha minél több tehetséges fiatal megmutathatná magát a versenyben. Minden kiválasztott versenyző azt kapja, amire leginkább szüksége van a tehetsége kibontakoztatásához, ebben segítenek majd a mentorok: a kitűnő jazz énekesnő, Vörös Janka és az első Fehérvár Táncosa cím birtokosa, Tátrai Réka. A zsűriben szintén neves zenészek ülnek majd, olyanok, mint Vörös Tamás jazz muzsikus, Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője és Jancsó Gábor, a zenekar basszusgitárosa.

– Milyen fordulók várnak a jelentkezőkre?

– Ebben sem lesz változás: a nem nyilvános válogatót szeptember 14-én, szombaton a Petőfi Kultúrtanszéken rendezzük meg, az elődöntőre már a közönséget is várjuk november 9-én, szombaton a Fehérvári Civil Központban. A döntő pedig december 8-án, vasárnap lesz, hagyományosan a Vörösmarty Színház színpadán, igazi, látványos show keretében. Biztos vagyok benne, hogy a korábbi évekhez hasonlóan emlékezetes este lesz ez nemcsak a versenyzők, de mindazok számára is, akik velünk lesznek azokban a pillanatokban, amikor kiderül: kié lesz a legjobb hang 2019-ben? Eddig négyből négy versenyt lányok nyertek: Lovas Petra 2011-ben, Veres-Kovács Petra 2013-ban, Zabos Regina 2015-ben, Ferenczy-Nagy Boglárka 2017-ben érdemelte ki a Fehérvár Hangja címet. Marad a hagyomány vagy jön egy ifjú, aki mindent visz? Meglátjuk decemberben!

Fehérvár Hangja 2019

 

 


Vissza a hírekhez »

Author: Hajnal Csilla

Share This Post On