Gyakran feltett kérdések

Minden olyan Fejér megyei, 14-29 éves, kimagasló énekes előadóművészi tehetséggel rendelkező fiatal jelentkezhet a 2019-es Fehérvár Hangja ének-zenei tehetségkutató versenyre, aki legalább az egyik alábbi feltételnek megfelel:
● Fejér megyei állandó lakcímmel rendelkezik,
● vagy Fejér megyei tartózkodási hellyel rendelkezik,
● vagy a 2019/20-as tanévben Fejér megyei oktatási intézmény nappali vagy levelező tagozatán tanulói/hallgatói jogviszonnyal rendelkezik.
A Fehérvár Hangja ének-zenei tehetségkutató versenyen való részvétel térítésmentes. Csak a Vörösmarty Színházban megrendezendő gála nézőinek szükséges majd jegyet váltaniuk.
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának célja, hogy fiatal tehetségeket fedezzen fel és lehetőséget kínáljon számukra a bemutatkozásra Székesfehérváron és Fejér megyében.
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából a Fehérvár Hangja ének-zenei tehetségkutató verseny főszervezője a Fehérvári Programszervező Kft.
Felhívjuk figyelmedet, hogy amennyiben még nem vagy 18 éves, szüleiddel, gondviselőiddel beszéld meg, hogy hozzájárulnak-e a jelentkezésedhez! Ha igent mondanak, csak akkor kezdj neki a jelentkezésnek! Kövesd a következő lépéseket!

1. Regisztrálj a fehervarhangja.hu honlapon! A regisztrációkor a nevedet, az email címedet, a telefonszámodat és egy jelszót kell megadnod, amivel a későbbiekben bármikor beléphetsz majd a honlapra. A jelszót jól jegyezd meg!

2. Készítsd el vagy válaszd ki a fotódat és a videódat, amiket majd fel fogsz tölteni a jelentkezéshez. Fontos, hogy a fotódat jpg-ben mentsd el és 10 Mb-nál kisebb legyen!

3. Készítsd el a videódat is! Énekelj fel egy dalt kíséret nélkül videóra, és vigyázz, hogy a videó ne legyen nagyobb 300 Mb-nál!

4. Amint a fotód és a videód megvan, nekiállhatsz kitölteni az online Jelentkezési lapot.

5. Jelentkezz be a fehervarhangja.hu oldalra, és kattints a „Kitöltöm a jelentkezési lapot” gombra! Ha még a véglegesítés előtt abbahagyod a jelentkezési lap kitöltését, mentsd el a lapot a „Mentés” gomb segítségével! Ha a lap elhagyása előtt elmentetted a jelentkezési lapot, akkor később vissza tudsz térni az oldalra és folytathatod a kitöltést. Amint elkészültél, és meggyőződtél róla, hogy a megfelelő adatokat írtad be, minden szükséges mezőt kipipáltál és a fotót, videót is feltöltötted, akkor véglegesítheted a jelentkezési lapot a „Kész, beküldöm” gombra kattintva.

6. Az elkészült és beküldött jelentkezési lapot töltsd le a „Letöltöm az elkészült jelentkezési lapot” gombra kattintva. Egy pdf fájlt fogsz letölteni. Ezt nyomtasd ki, írd alá és hozd magaddal az Előválogatóra, ahol fellépésed előtt át kell adnod a Szervezőnek. Figyelj, nehogy elfelejtsd elhozni, mert ennek hiányában a jelentkezésed érvénytelen! Ha a jelentkezés napjáig még nem múltál el 18 éves, akkor a hozzájáruló nyilatkozatra is szükséged lesz (erről a Részvételi szabályzatban és a „Mire figyeljek oda fokozottan, ha a jelentkezés napjáig még nem múltam el 18 éves?” kérdésnél találsz választ.)
Igen, amennyiben a jelentkező a jelentkezés napjáig még nem múlt el 18 éves, akkor nem elég beküldeni a jelentkezési adatlapot, hanem a jelentkező törvényes képviselője és két tanú által aláírt hozzájáruló nyilatkozatra is szükség van a jelentkezéshez. Ennek hiányában a jelentkezés érvénytelen! A hozzájáruló nyilatkozat letölthető a fehervarhangja.hu honlapról.
Az online jelentkezést követően a megadott e-mail címre a Szervező 24 órán belül visszaigazolást küld. Amennyiben Jelentkező a Szervezőtől nem kap visszaigazolást, úgy azt mindenképp haladéktalanul írásban jelezze Szervező info@fehervarhangja.hu email címére! Ennek elmaradása esetén a jelentkezés érvénytelensége miatt a Szervező nem vállal felelősséget.
Szervező a jelentkezés lezárását követően, 2019. szeptember 10–12. között a Fehérvári Programszervező Kft. e-mailben értesíti azokat a jelentkezőket, akik az Előválogatón részt vehetnek. A szakmai zsűri 3 válogató (előválogató, elődöntő, döntő) alkalmával választja ki a tehetségkutató nyertesét és díjazottjait. Az előválogató 2019. szeptember 14-én lesz a Petőfi Kultúrtanszéken (cím: 8000 Székesfehérvár, Arany János u. 22.). Az Előválogató zártkörű rendezvény. A tehetségkutató további fordulói (az elődöntő és a döntő) a nagyközönség számára meghirdetett, nyilvános rendezvények lesznek.
Az online Jelentkezési lap beküldésének határideje: 2019. szeptember 9., hétfő 23:00 óra.
A kinyomtatott és aláírt Jelentkezési lap – valamint 18 év alatti Jelentkező esetén a hozzájáruló nyilatkozat – személyes benyújtásának határideje 2019. szeptember 14., 9:00 óra, helyszíne az Előválogató helyszíne. Jelentkezőnek kizárólag csak akkor kell ezt megtennie, ha az online jelentkezési lap beküldését követően Szervező értesítette, hogy a jelentkezési feltételeknek megfelel. A kinyomtatott és aláírt Jelentkezési lap benyújtásának elmaradása esetén a jelentkezés érvénytelensége miatt a Szervező nem vállal felelősséget.
Az előválogatón egy maximum 3 perces hosszú dalt kell énekelned, zenei kíséret nélkül. Ha szeretnéd, akkor az előadásodat saját magad, az általad biztosított akusztikus hangszeren elektromos hangosítás, erősítő nélkül, unplugged kísérheted. Figyelem, a zsűrinek nem kell megvárnia a dal végét, hamarabb is megszakíthatja az előadót.
Az előválogató 2019. szeptember 14-én 9:00-19:00 óra között lesz a Petőfi Kultúrtanszéken (cím: 8000 Székesfehérvár, Arany János u. 22.).
Az elődöntő 2019. november 9-én, szombaton 10.00-16.00 óra között lesz a Fehérvári Civil Központban (cím: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi utca 25.).
A 2019-es Fehérvár Hangja ének-zenei tehetségkutató verseny döntőjének 2019. december 8-án, vasárnap 18 órától a székesfehérvári Vörösmarty Színház ad otthont (cím: 8000 Székesfehérvár, Fő u. 8).
A fődíj egy kétszemélyes utazás Párizsba a Fehérvár Travel jóvoltából. Támogatóinknak köszönhetően további értékes nyeremények találnak gazdára: a döntőről egyik versenyző sem távozik üres kézzel.
Nem. De az elődöntő és a döntő a nagyközönség számára meghirdetett rendezvények lesznek. Az elődöntő a Fehérvári Civil Központban nyilvános és ingyenes rendezvény. A döntőre belépőjegyet kell váltani.
A zsűri tagjai:

Jancsó Gábor gitáros, a Blahalouisiana basszusgitárosa

Schoblocher Barbara énekesnő, a a Blahalouisiana frontembere


Vörös Tamás basszusgitáros, a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola egyik alapítója és művészeti igazgatója

Kricsár Kamill színművész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja.
A válogatókról készült felvételeket a Fehérvár Hangja hivatalos honlapján, a fehervarhangja.hu-n és a rendezvény Facebook-, Instagram- és Youtube-oldalain.
A szervezők engedélye nélkül nem. A jelentkezéskor kitöltött részvételi szabályzat 8.2. pontja alapján Szervező kizárólagosan jogosult az Jelentkező közreműködésével létrejött és a jelen szerződés 8.1. pontja szerint rögzített valamennyi televíziós felvétel, műsorrészlet, hang- és képfelvétel egészének, elemeinek, részletének, címének, formai jegyeinek, illetve Jelentkező nevének, képmásának kereskedelmi célú hasznosítására.
Ilyen esetekben a felhasználónak engedélyt kell kérnie, de a verseny ideje alatt ezt nem is fogjuk engedélyezni.
A szabályzat megsértése kizárással jár.

 

A GYIK a Felhasználók kérdéseinek megfelelően bővülhet.