Fehérvár Hangja: megvan a 24 elődöntős!


Szombaton délelőtt izgatott fiatalokkal telt meg a Petőfi Kultúrtanszék, ahol a Fehérvár Hangja tehetségkutató válogatóját rendezték. A negyedik versenyre több mint ötven énekes jelentkezett, közülük 24-et juttatott az elődöntőbe a zsűri. Jelentjük: ígéretes tehetségeket hallhat a közönség november 11-én az Alba Plaza színpadán!

A versenyzők közül többen már ismerősként üdvözölték egymást szombaton, hiszen résztvevői voltak a korábbi tehetségkutatóknak, olyan is akadt, aki már harmadszor mutatja meg magát. Az énekeseket – akiket a nagy létszám miatt két csoportba osztottak be a szervezők – Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte, aki hangsúlyozta: a Fehérvár Hangja célja, hogy lehetőséget adjon a tehetségeknek a bemutatkozásra és kiindulópontja legyen egy későbbi karriernek. A korábbi döntősök közül többen szép sikereket arattak azóta, reméljük, ez ebben az évben is így lesz – hangsúlyozta.

A délelőtti mezőny

A délelőtti mezőny

A versenyzők sorban érkeztek a Petőfi Kultúrtanszék színpadára, ahol – a kiírásnak megfelelően – a capella dalokat adtak elő a zsűri előtt. Fehér Adrienn énekesnő, színésznő, Magán Olivér billentyűs, zongorista és Vörös Tamás jazz előadóművész minden versenyzőt igyekezett megnyugtatni a produkció előtt, utána pedig alaposan értékelték az elhangzottakat. A legjobb teljesítményt nyújtóknak is tudtak a fejlődésüket segítő tanácsokat adni, de azt is elmondták, ha úgy látták: az éppen színpadon levő jelölt nem az énekesi pályára született.

Míg a színpadon zajlott a válogató, Kiss László fotográfus műtermében a jelentkezőkről fotó készült, a fellépés előtt állók pedig a Petőfi Kultúrtanszék tetőteraszán „énekeltek be”, így a környéken lakók kicsit belekóstolhattak a válogató hangulatába. A versenyzők a legnagyobb sztárok dalai mellett magyar slágereket és saját szerzeményeket is hoztak a tehetségkutató első fordulójába.

A délutáni mezőny

A délutáni mezőny

A verseny végén – kis vita után – megszületett a döntés, az elődöntőben a következő 24 versenyző léphet az Alba Plaza színpadára november 11-én, szombaton:

Az elődöntősök

Arany Tímea, Badi Virág, Barkóczi Gyula, Dézsenyi Zsófia, Ferenczy-Nagy Boglárka, Gesztesi Alexandra, Hász Eszter Blanka, Kaifis Zoé, Kajdi Barbara, Kalinics Bianka, Király Dominika, Kis Anikó, Kiss Anna, Kuglics Evelin, Lapu Lilla, Léki Bence, Nagy Gréta, Nagy Lili, Németh Patrícia, Németh Petra, Papp Rebeka, Pánczél Judit, Tarr Petra, Vulekovic Szonja

Gratulálunk versenyzőinknek, akiket a jövő hét elején honlapunkon részletesebben is bemutatunk. Rajtuk kívül a közönséget is várjuk november 11-én az Aba Plazába, ahol már a verseny december 9-i döntőjére is váltható jegy.

Hajnal Csilla
Fotó: Turáni-Kerkay Zita, Igari Balázs, Lőrincz Miklós

 

 
Vissza a hírekhez »

Author: Hajnal Csilla

Share This Post On