FEHÉR ADRIENN


Fehér AdriennFehér Adrienn Emerton-díjas énekesnő, színésznő a Magyar Rádió és Televízió Gyermekkórusában kezdte zenei tanulmányait, majd a Konzervatórium és az ELTE Karvezetés szakán diplomázott. A GNM Színitanoda után 1995-ben szerződött az első önálló társulathoz, a Bujtor István vezette Székesfehérvári Vörösmarty Színházhoz. Főbb zenés szerepei a Grease, Hair, Chicago, A dzsungel könyve, Diótörő és Egérkirály, Oliver! karakterei voltak.

Mellette számos vokál, lemez, filmszinkron-éneklés, koncert fűződik a nevéhez a jazz, pop, musical, rock műfajokban. Dolgozott Presszer Gáborral, Cserháti Zsuzsával, Malek Andreával, Szikora Róberttel, Charlie-val vagy Szulák Andreával. Játszott az ország számos színházában: Győri Nemzeti Színház, Veszprémi Petőfi Színház, Soproni Petőfi Színház, Madách Színház, Experidance Táncszínház, Turay Ida Színház.

Karrierje mérföldkövei: Cserháti Zsuzsával való szakmai és emberi barátsága, a Singer Street együttese 2011-ben és 12-ben Grazban és Taiwanon nyert nemzetközi a cappella 1. helyezést. A Budapest Jazz Orchestra állandó énekese.


Vissza a hírekhez »
Share This Post On