Életre szóló élményeket szerzett


Tulipán, szélmalom, fapapucs – ilyen dolgok jutnak az ember eszébe Hollandiáról, de Zabos Regina, a 2015-ös Fehérvár Hangja verseny győztese a fődíjként szolgáló utazás során a szokásos célpontok mellett olyan helyekre is eljuthatott, ahova a turisták nem.

Regina a napokban tért haza a verseny főtámogatója, a Panorama Offices által szervezett kétszemélyes vakációról abból az országból, ahonnan egyébként a ma ismert televíziós zenei tehetségkutatók is világhódító útjukra indultak.

Regina Zaanse Schansban

Regina Zaanse Schansban

– Miért ősszel mentél? Kit vittél magaddal az utazásra?

– A nyeremény valóban kétszemélyes volt, és igazából a dátumot is én határozhattam meg – az eredeti terv szerint az első énektanárnőmet szerettem volna meglepni az utazással, de sajnos, nagyon elfoglalt volt, és végül nem tudott hozzám csatlakozni. Nem adtam fel, rengeteg barátot és családtagot végigkérdeztem, de a kitűzött időpont sajnos senkinek sem volt megfelelő. Így aztán a sűrű nyár után úgy döntöttem, hogy magam vágok neki az utazásnak pont akkor, amikor az iskola elkezdődik, így egy héttel meghosszabbíthattam a nyári szünetemet. Gondoltam, jót tesz majd, és ez így is lett. Jó volt pár napig „kiszellőztetni az agyamat”, és persze csodás volt látni Amszterdamot is. Egy hete érkeztem haza – nagyon jó érzés végre itthon lenni, de azért picit sajnálom azt a sok jót és szépet, amit ott kellett hagynom, főleg a sok pihenést.

Látogatás a Rijksmuseumban

Látogatás a Rijksmuseumban

– A fő úti cél nyilván Amszterdam volt – mit láttál a városból, a városban?

– Alaposan meg volt tervezve a programom, minden napra jutott valami érdekes. Sokat láttam a városból, mert egész hétre kaptam egy bérelt kerékpárt, és ezt kihasználva az átlagosnál picit jobban fel tudtam fedezni a várost. Ellátogattam a Rijksmuseumba is, ami Hollandia nemzeti múzeuma, évente mintegy 900 ezer látogatója van, és a holland aranykor festészetének legjelentősebb bemutatóhelyének számít. Számomra hatalmas élmény volt, órákat töltöttem a múzeumban, és ebben az esetben nagyon jól jött, hogy egyedül vagyok, volt időm elgondolkozni az egyes alkotásokon, mindent alaposan szemügyre tudtam venni.

– Volt módod megismerni a vidéki Hollandiát is? Merre jártál a fővároson túl? A szélmalmok például nyilván kikerülhetetlen látványosságok…

– Igen, volt lehetőségem eljutni az Amszterdamtól csupán 15 kilométerre található Zaanse Schans szabadtéri múzeumába is, ami az 1600-as és 1700-as évek igazi Hollandiáját mutatja be. Az eredeti holland vidéket megidéző faházakat, szélmalmokat és a holland csatornákat csodálhattam meg, volt csokoládémúzeum is, ezen kívül járhattam bemutatóhelyeken is, ahol például megnézhettem, hogyan készítették az igazi olajat – ez nagyon érdekes volt számomra.

Milyen élményeket szereztél a holland emberekről?

– Nagyon kedves embereknek tartom őket, mindenki roppant segítőkész. Tavaly is jártam már az országban, csak akkor továbbtanulás céljából, és már akkor is rengeteg pozitív hatás ért velük kapcsolatban. A holland mellett mindenki kiválóan beszél angolul, így ha meg akartam tudni valamit, bárkitől kérhettem segítséget. Ezen kívül Roy, akit az idegenvezetőmnek tekinthettem – ő egyébként a Panorama Offices anyavállalatánál, a Snoeks Automotive-nál dolgozik – a második napon megjelent a hotel előtt egy motorral, és közölte, hogy most elmegyünk a barátaival csónakázni. Mindenki nagyon barátságos volt, együtt ettünk, beszélgethettem velük – jólesett picit nem egyedül lenni.

Látogatás a Rijksmuseumban

Látogatás a Rijksmuseumban

– Volt hollandiai fellépésed, jártál zenei eseményen, találkoztál ottani zenészekkel?

– Eredetileg június elején mentem volna, és a fő célom volt eljutni a Rotterdamban megrendezett North Sea Jazz Fesztiválra, ami szerintem sok jazz-zenész álma, de sajnos lekéstem róla, mert az utolsó jegyek is elkeltek. Ez az utazásom most nem a zenéről szólt, amit annyira nem bánok, mert a fő célom a pihenés volt, amit sikeresen ki is tudtam élvezni.

Regina a Snoeks Automotive-ban is látogatást tett

Regina a Snoeks Automotive-ban is látogatást tett

 

– Milyen érzés volt bepillantani a Panorama Offices anyavállalata, a Snoeks Automotive mindennapjaiba?

– Nagyon nagy élmény volt ez is, bevezettek egy hatalmas gyárba, és bemutatták annak minden kis zugát. Roy, akit előzőleg említettem, bemutatott és elmesélte minden munkásnak, hogy ki és mi vagyok, hogyan kerültem oda. Mindenki nagyon kedves volt, és persze azt is megtudtam, mivel foglalkozik ez a cég: az autók és egyéb járművek gyártásának második fázisát végzik, vagyis a belső teret tervezik meg. Nagyon érdekes volt, mivel érdekelt vagyok autó témában is.

Látogatás egy sajtüzemben

Így készülnek a holland sajtok

– Kis-Márton Vidor, a Panorama Offices ügyvezetője említette, hogy maga az anyacég vállalkozott az utazás megszervezésére és az idegenvezetésre. Mennyire érezted személyre szabottnak ezt a „nyaralást”?

– Maximálisan személyre szabottnak mondhatom. Terveztek nekem programokat, hogy ne unatkozzak, de azokat úgy állították össze, hogy ne legyek leterhelve, és igazából azt csináltam, ami szerettem volna. A szállásom, az ételek, minden kiváló volt, és nagyon hálás vagyok, hogy elutazhattam oda.

Zaanse Schans

Zaanse Schans

– A verseny főtámogatója hogyan járul hozzá eddigi és jövőbeni sikereidhez?

– Nagyon hálás vagyok a Fehérvár Hangja versenynek, hogy annak idején elindultam ezen az úton, és nagyon hálás vagyok a Panorama Offices-nek is, mert a verseny óta szinte folyamatos kapcsolatban állok velük. Nemrég meghívtak fellépni egy színvonalas rendezvényükre – nagy öröm ez számomra, rengeteg embert ismerhettem meg itt, Fehérváron. Nem érzem magam egyedül, sokan állnak mellettem, és a verseny óta egyre sűrűbben történik velem valami – váratlan meglepetések érnek az élettől, koncertlehetőségeket kapok a Vajdaságban és itt is. Úgy gondolom, hogy szerencsés embernek mondhatom magam, nincs megállás, folytatom, amit elkezdtem… :)

Szöveg: Lőrincz Miklós
Fotók: Zabos Regina


Vissza a hírekhez »
Share This Post On