Egy délután a mentorokkal


Saját döntős és közös dalaikat próbálták, döntős produkciójuk felépítését, színpadi jelenlétüket csiszolgatták mentoraik segítségével a Fehérvár Hangja döntősei ma délután a Lakeside Hotelben. A tizenkét versenyző este közös vacsorán vett részt, amelynek Cser-Palkovics András polgármester is vendége volt.

Vörös Janka irányításával a versenyzők döntős dalaikat és két közös produkciójukat vették végig. Az énektanár minden fiatallal alaposan „átrágta” a döntőre választott dalt, többször megismételtette velük a kritikus részeket. A közös produkciók esetében a korábban egyeztetett felosztás szerint próbálták a szólamokat, szólókat és vokálokat.

Mentornap

Váradi Eszter Sára az énekesek színpadi jelenlétét csiszolgatta, hiszen még egy profi énekesnek sem könnyű belaknia, betöltenie a Vörösmarty Színház hatalmas színpadát. Több versenyző esetében tánckar is közreműködik a döntős produkcióban, az ezzel kapcsolatos lehetőségeket is megvitatta a fiatalokkal.

Kernya Mariann Maya stylist és Tombor Tímea sminkes segítségével a versenyzők pontosították tervezett színpadi megjelenésüket, a döntőn és az azt követő fogadáson viselendő öltözéküket, frizurájukat, sminkjüket.

A mentornap a döntősök vacsorájával zárult, amelyen Cser-Palkovics András polgármester is részt vett és pohárköszöntőt is mondott. „Szívből gratulálok mindenkinek a döntőbe jutáshoz! Nem mondom, hogy ne izguljatok, mert színpadra lépni mindig izgalmat jelent – inkább azt kívánom, hogy ne a versenyt, hanem a lehetőséget lássátok a Fehérvár Hangjában! Ez az esemény nem egy estéről szól, hanem – reményeink szerint – hosszú-hosszú évekről. Remélem, hogy nem csak pályátok elején, hanem a későbbiekben is segítséget tudunk nyújtani számotokra” – mondta Fehérvár polgármestere.

A városvezető megköszönte a zsűritagoknak és a mentoroknak, hogy közreműködnek a versenyben, és köszönetet mondott a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársainak is azért a rengeteg munkáért, amit hónapok óta a rendezvénybe fektettek. Végezetül jó felkészülést és eredményes versenyt kívánt, hangsúlyozva, hogy a város már most nagyon büszke minden versenyzőre.

Lőrincz Miklós
Fotó: Turáni-Kerkay Zita. Igari Balázs és Lőrincz Miklós


Vissza a hírekhez »
Share This Post On